Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Thed Maas

Negentien onderscheidingen in de gemeente Moerdijk

MOERDIJK - In de gemeente Moerdijk zijn woensdag negentien inwoners koninklijk onderscheiden, waarvan zeventien als Lid in de Orde van Oranje-Nassau en twee als Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Marjoleine de Wit-Greuter (56, Willemstad) Ridder in de Orde van Oranje Nassau

Marjoleine de Wit zat tot 2010 in de actieve politiek. Van 1999 tot 2010 was ze wethouder en van 1991 tot 2002 was ze PvdA-raadslid in Willemstad en Moerdijk. Sinds 2010 vervult ze andere functies binnen de PvdA. Daarnaast is ze actief bij onder meer Regio Orkest West-Brabant, Woonkwartier en de Stichting Cultuur Moerdijk.

Jan van Kouwen (75, Klundert) Ridder in de Orde van Oranje Nassau

Jan van Kouwen is sinds 1998 vrijwilliger bij de Ypsilon uit Breda. Ypsilon is een vereniging van familieleden en betrokkenen van mensen met psychosegevoeligheid. Van Kouwen fungeert als vraagbaak en steun en toeverlaat voor individuele mantelzorgers. Daarnaast is hij mantelzorger van zijn zoon, kleindochter en zijn vrouw.

Arie van der Giesen (67, Willemstad) Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Bij TV’76 Willemstad vervult Van der Giesen sinds 1985 meerdere functies, zoals bestuurslid technische zaken en toernooiorganisator. In 1991 pakte hij VV Kogelvangers er bij. Daar schopte hij het tot voorzitter. Sinds een paar jaar zit Van der Giesen ook bij het buurtpreventieteam. Daarnaast heeft ie talloze bestuursfuncties.

Maaike Lankhuizen-van der Vliet (83, Willemstad) Lid in de Orde van Oranje-Nassau

In 1985 begon mevrouw Lankhuizen als vrijwilliger bij de Protestantse Gemeente Willemstad. Ze is vooral actief bij de ouderensoos. Voorts is ze vrijwilliger bij Surplus Welzijn in De Veste. In de Koepelkerk treedt ze op als gastvrouw en gids en is ze betrokken bij activiteiten in de kerk. Van 2009 tot 2015 verzorgde ze een hulpbehoevende vrouw.

Jeff van Alphen (50, Klundert) Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Volledig scherm
Jeff van Alphen, Klundert. © Ad Goddrie

Van Alphen was van 1987 tot 2016 lid van de vrijwillige brandweer op de post Klundert. Zijn laatste functie was bevelvoerder in de rang van brandmeester. Omdat Van Alphen zich ruim 29 jaar heeft ingezet voor de openbare veiligheid in zijn woonplaats, kreeg hij gisteren een Koninklijke Onderscheiding.

Kees van der Wel (74, Klundert) Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Bij de gereformeerde kerk van Klundert was Van der Wel ouderling, lid van het moderamen (bestuur) en voorzitter van het college van rentmeesters. Momenteel is Van der Wel nog vrijwilliger bij verpleeghuis Het Parkhuis en zit hij bij de werkgroep Verstandelijk Beperkten van Sovak. Ook was hij tien jaar preses van Vox Humana.

Joke Krijnen-Segers (84, Klundert) Lid in de Orde van Oranje-Nassau

In 1995 begon mevrouw Krijnen met vrijwilligerswerk. Ze werd bestuurslid van het Lokaal Comité van de Dag van de Ouderen in Klundert. Een paar jaar later werd ze ook bestuurslid en penningmeester van de KBO in haar woonplaats. Tot slot trad ze in 2000 toe tot het bestuur van de Stichting Plaatselijke Raad Ouderenwerk Klundert.

Ineke de Keijzer-Voet (59, Fijnaart) Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Een veelzijdige dame is mevrouw De Keijzer zeker. Ze was betrokken bij de oudercommissie van de Kennedyschool en ze was namens muziekvereniging De Unie bestuurslid van Muziekschool De Westhoek in Fijnaart. Nu nog is ze vrijwilliger bij De Stadse Blaozers, bij De Unie, en bij S&L Zorg te Roosendaal. Tot slot is ze sinds 2003 mantelzorger.

Jeanne van Ham-van den Enden (64, Fijnaart) Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Al veertig jaar is mevrouw Van Ham vrijwilliger bij de Immanuëlparochie in Fijnaart. Daarnaast is ze actief binnen cabaretgroep Onderweg van Vrouwen van Nu. Bij deze organisatie zit ze ook in de reiscommissie. Ook zit ze in het Oecumenisch Beraad Fijnaart en bij de organisatie van het kerkelijk evenement Lopend Vuurtje.

Adrie van Nieuwenhuijzen-Giljam (67, Fijnaart) Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Mevrouw Van Nieuwenhuijzen organiseerde 25 jaar de KWF-collecte in Heijningen. In het verleden was ze ook bestuurslid van de Plattelandsvrouwen en van de Christelijke Mavo in Fijnaart. Ze is nu vrijwilliger bij de Protestantse Gemeente te Fijnaart, Heijningen en Standdaarbuiten en medeoprichter van de Tuinclub Vrouwen van Nu.

Paula de Rooij-de Wit (70, Fijnaart) Lid in de Orde van Oranje-Nassau

In 1980 werd mevrouw De Rooij vrijwilliger bij de Protestantse Gemeente Fijnaart, Heijningen en Standdaarbuiten. Voorts was ze geruime tijd bestuurslid van seniorenharmonie Harvano uit Oudenbosch. Nu is ze secretaris van buurtvereniging De Driehoek en zit ze in het bestuur van de Seniorenraad Fijnaart en Heijningen.

Jan-Luc Matthee (72, Zevenbergen) Lid in de Orde van Oranje-Nassau

In 1968 richtte Matthee de Tafeltennisvereniging Groene Ster op. Hij werd voorzitter. Daarnaast is Matthee sinds 1968 betrokken bij carnaval in Zevenbergen. Hij was onder meer voorzitter van Stichting Carnaval Zevenbergen en hij realiseerde ’t Knijnekot. Voorts richtte hij de ondernemerssoos op en is hij bestuurslid van VV Virtus.

Roel van Dijk (57, Klundert) Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Volledig scherm
Roel van Dijk, Zevenbergen. © Facebook / Roel van Dijk

Roel van Dijk is al veertig jaar betrokken bij turnvereniging AZTV in Zevenbergen. Hij was of is technisch leider en vrijwilliger. Hij onderhield de contacten met de ouders en de gemeente en hij was verantwoordelijk voor de zaalmaterialen. Van 1985 tot 2016 was Van Dijk bovendien hoofdtechnische leider van AZTV.

Peter Magielse (50, Standdaarbuiten) Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Volledig scherm
Peter Magielse, Standdaarbuiten © Henk den Ridder

De voorzittershamer staat Peter Magielse goed. Hij hanteert of hanteerde die bij Karnavalsstichting De Deurzetters, bij het Oranje Comite in Standdaarbuiten, bij de Stichting promotie Carnaval Standdaarbuiten, bij de jubileumcommissie van tennisclub Rally en is al twee jaar voorzitter van SVC Standdaarbuiten.

Netty Oomen-Wagemakers (62, Standdaarbuiten) Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Volledig scherm
Netty Oomen-Wagemakers, Standdaarbuiten © Henk den Ridder

Mevrouw Oomen is al sinds 1986 voorzitter en regisseur van toneelvereniging ’t Coulisse in Standdaarbuiten. Maar ze organiseert ook jaarlijks de donateursactie en ze koopt de kostuums en attributen in. Sinds 1996 doet ze de musicals op basisschool De Aventurijn in Standdaarbuiten en op de St. Jozefschool in Noordhoek.

Jan Weterings (71, Zevenbergen) Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Volledig scherm
Jan Weterings, Zevenbergen © Henk den Ridder

Zevenbergenaar Weterings heeft zijn onderscheiding verdiend in Etten-Leur. Daar was hij twintig jaar voorzitter van CV De Schuimkoppen en is hij sinds 2002 penningmeester en voorzitter van de Stichting Carnavalsoptocht. Ook is hij al geruime tijd voorzitter en jurylid van de mauwavonden in Etten-Leur.

Ad van Geel (63, Langeweg) Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Volledig scherm
Ad van Geel, Langeweg © Henk den Ridder

In 1983 richtte hij blaasorkest d’Eigeweskus op in Langeweg. Hij bekleedde er alle denkbare functies. Hij was twintig jaar voorzitter van het Oranje Comité in zijn woonplaats en is actief in de parochie. Daarnaast was Van Geel oprichter en lid van Roparunteam Haste4Life in Bergen op Zoom, dat in totaal 6 ton ophaalde.

Emmy Lormann-Schraven (72, Zevenbergschen Hoek) Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Volledig scherm
Emmy Lormann-Schraven, Zevenbergschen Hoek © Henk den Ridder

In 1980 sloot mevrouw Lormann zich als vrijwilliger aan bij De Zonnebloem en bij tennisvereniging Het Bossche Lijntje in haar woonplaats. Bij De Zonnebloem is ze thans secretaris en bij de tennisclub doet ze de barcommissie. Daarnaast is ze vrijwilliger bij de Immanuëlparochie, waar ze onder meer de actie Kerkbalans verzorgt.

Corrie Wilthagen-van Onzenoort (68, Zevenbergschen Hoek) Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Volledig scherm
Corrie Wilthagen-van Onzenoort, Zevenbergschen Hoek © Henk den Ridder

Mevrouw Wilthagen was 35 jaar lang vrijwilliger bij en secretaris van het Sociaal Kultureel Werk op Den Hoek. Bijna een kwart eeuw was ze overblijfmoeder op basisschool De Hoeksteen. Sinds 1996 is ze vrijwilliger bij de Bartholomeus- en later de Immanuelparochie. Ze is lector en voorganger in avondwaken.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

poll

Migrantenhotels voor meer dan vijfhonderd bewoners moeten we niet willen

  • Eens (92%)
  • Oneens (8%)
1573 stemmen