Musicalgroep Snipperbende speelt ‘Jungle Book’

ZEVENBERGEN - Snipperbende zet de puntjes op de i tijdens de repetities van de musical Jungle Book. De uitvoeringen zijn over twee weken.

De 38 kinderen van de Snipperbende, die meedoen aan de musical Jungle Book zijn vanaf september flink aan het repeteren om van de 15de musical die door de Snipperbende op de planken wordt gezet een succes te maken.

‘Wees verstaanbaar’

Quote

We moeten er weer even inkomen na de vakantie

Sterre Willemse

Toch moest er op de eerste repetitie na de voorjaarsvakantie flink aan getrokken worden. Het is muisstil als regisseuse Monique Schoneveld en regie-assistent David van Viegen proberen om de grote cast bij de les te houden. 

Aanwijzingen als: let op de snelheid van spreken, wees verstaanbaar en wees je bewust van je expressie, waren enkele van de opmerkingen die de jongens en meisjes van 8 jaar tot en met 18 plus kregen te horen in de pauze.

Streng

Het klinkt stevig en streng. Maar de meeste kinderen weten hoe het gaat, tegen de tijd dat de uitvoering nadert worden de puntjes op de i gezet. ,,Het hoort erbij”, zegt Sterre Willemse, die de rol van hyena speelt. ,,Het ging niet echt soepel, we moeten er weer even inkomen na de vakantie.”

Lobke Willemse - een van de solisten - die de rol als Baloo de beer heeft, meldt dat de maskers en kleding ervoor zorgen dat het erg warm is, wat ook wennen is. Moederwolf Bridget Diekmeijer vertelt toch wat zenuwachtig te zijn nu de data van de uitvoeringen dichterbij komen. 

Afleiding

Talitha Monster, Shere Kahn, ziet de repetities als welkome afleiding van haar vwo-examens. Na de pauze is duidelijk dat de aanwijzingen helpen. Er wordt geconcentreerd en enthousiast gespeeld, waarbij humor en verschillende emoties elkaar afwisselen. Dans, duetten, solo-, en samen zang zorgen voor variatie.

De optredens zijn op 25 mei en 1 en 2 juni in de De Borgh te Zevenbergen. Een kaartje kost 7 euro.

Volledig scherm
Vorig jaar stond de Snipperbende ook op het podium van De Borgh, toen met Nanny McPhee. © Marcel Otterspeer/Pix4Profs
  1. Schuilen in een bushokje tijdens de optocht van Snerkersdurp

    Schuilen in een bushokje tijdens de optocht van Snerkers­durp

    SNERKENSDURP - ,,We vonden dat we iets moesten gaan doen voor het carnaval hier in het dorp," zegt een van de leden van CV Bende Mal. Een grote groep carnavalsvierders die gistermiddag voor de eerst meededen aan de carnavalsoptocht van het Snerkensdurp (Zevenbergschen Hoek). ,,Daarom hebben we met vrienden en familie een groep opgericht om mee te doen aan de optocht. De kleintjes in een karretje en wij er allemaal voor, naast en erachter."