Moerdijkrider Ad Farla daagt burgemeester Jac Klijs volgend jaar mee te fietsen.
Volledig scherm
Moerdijkrider Ad Farla daagt burgemeester Jac Klijs volgend jaar mee te fietsen. © Johan Matthee

Moerdijkse Roparunners gehuldigd op de Markt

MOERDIJK - Op een goed bevolkte Markt zijn 2e Pinksterdag de Moerdijkrunners, Moerdijkriders en Old Timers ontvangen en gehuldigd. De Moerdijkrunners liepen voor de 14e keer van Parijs naar Rotterdam, de Moerdijkriders fietsten voor de 6e keer van Parijs naar Zevenbergen en voor het eerst reden oldtimers voor het goede doel van Parijs naar het voormalig suikerstadje. 

Samen behaalden ze een recordbedrag aan sponsoring op voor de stichting Roparun. De aankomst op de Markt is elk jaar weer afwachten, omdat niet alles te plannen valt. Zo waren de riders als eerst op de Markt. Zij meldden dat de tocht qua weersomstandigheden minder zwaar was. Maar zoals één van de fietsers verwoordde: 438 kilometer fietsen is altijd zwaar. Captain Jolanda Mathijsen van de Moerdijkrunners haalde alle deelnemers naar voren. Daarbij emotionele momenten als blijkt wie van dichtbij te maken heeft met de vreselijke ziekte. 

Nadat alle deelnemers waren toegesproken door burgemeester Jac Klijs werd op tv schermen het sponsorbedrag van 52.500 euro bekend gemaakt. Mooi om dan de trotse gezichten te zien van alle betrokkenen. De burgervader zegde toe - toen hij door Ad Farla van de Moerdijkriders uitgedaagd was om eens mee te rijden - volgend jaar mee te fietsen vanaf de Nederlands Belgische grens. De oldtimers reden dit jaar voor het eerst. Hoewel het aantal nog beperkt is, is de eerste stap gezet. Initiatiefnemer Dion Wevers hoopt het aantal auto’s volgende jaren uit te kunnen breiden. Daarnaast is zijn grote doel om over enkele jaren de Roparun door Zevenbergen te laten lopen.