Moerdijkse raad met pijn en moeite akkoord met nieuw onderzoek gemeentehuis

De Moerdijkse gemeenteraad gaat komende maand akkoord met nieuw onderzoek naar verbeteringen aan het gemeentehuis. Maar dat gebeurt tandenknarsend en met een nadrukkelijke oproep: het definitieve raadsbesluit moet niet pas in oktober 2018 vallen, maar eerder.

Wethouder Eef Schoneveld, die zijn zieke collega Frans Fakkers verving, beloofde deze week in de raadscommissie Bestuur en Middelen dat hij gaat kijken of de zaak kan worden versneld. Verschillende raadsleden lieten weten voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018 de knoop te willen door hakken.

Eigenlijk hebben de raadsleden het compleet gehad met de verbouwing van het gemeentehuis, waar al jaren over wordt gesproken en gesteggeld. In 2013 werd vastgesteld dat de vloer in de publiekshal moet worden vervangen. Omdat dit werk toch moest gebeuren werd besloten dan breder te bekijken hoe het gemeentehuis 'toekomstbestendig' kan worden gemaakt. B en W lieten dat al onderzoeken.

Eerder dit jaar liep het helemaal mis. Een topambtenaar besloot vorig jaar alvast nieuw meubilair voor de B en W-vleugel te kopen, maar overtrad daarbij de spelregels van het inkoopbeleid. Toen dat aan het licht kwam werd het hele project stilgelegd en ontstond een politieke crisis, waarbij Fakkers de dans net wist te ontspringen.

Om nieuwe fouten te voorkomen, wordt de procedure voor het 'gemeentehuis nieuwe stijl' helemaal over gedaan. Het nieuwe onderzoek kost 107.000 euro.