Volledig scherm

Moerdijkse fracties bezorgd om toekomst leerlingen Ruigenhil

HELWIJK - Hoewel de gemeenteraad van Moerdijk de sluiting van basisschool De Ruigenhil in Helwijk op geen enkele manier kan tegenhouden zijn, met name de fracties van CDA, Moerdijk Lokaal en Onafhankelijk Moerdijk bezorgd. Bezorgd over het voorzieningenniveau in het dorp en bezorgd over de kinderen die nu naar een andere school moeten. Die school staat niet naast de deur.

Pauline Joosten (ML) en Tineke van Dijkhorst (OM) schrijven het college van B en W dat de inwoners van Helwijk teleurgesteld zijn over de naderende sluiting van De Ruigenhil. Dat bleek ook wel tijdens een informatieavond van de zogeheten dorpstafel met schoolbestuur De Waarden over de voorgenomen sluiting.

De twee geven De Waarden een compliment omdat het bestuur heeft gekozen voor een fusie met De Singel in Willemstad. Dat is goed voor het personeel en voor de kwaliteit van het onderwijs. Bovendien, aldus de twee briefschrijvers, komen er op deze manier fusiegelden van het Rijk beschikbaar.

Vervoersregeling
Het CDA zou het liefst zien dat De Ruigenhil gewoon open blijft en vraagt het college daar met De Waarden over te gaan praten. 'Als dat niet haalbaar is, wil het college dan meedenken over een vervoersregeling?' luidt de vraag van Hans Schreuders en Henriette Dane van de CDA-fractie.

De kinderen van De Ruigenhil zullen na de grote vakantie in Willemstad of Fijnaart naar school gaan. Vanaf halverwege de Stadsedijk is het ruim 4 kilometer naar De Singel in Willemstad of de Kennedyschool in Fijnaart.