Krokussen in Moerdijk: het is zomaar mogelijk.
Volledig scherm
Krokussen in Moerdijk: het is zomaar mogelijk. © Jacques Zorgman

Moerdijkers: kies nu uw bloembollen

De website is geopend: vanaf nu kunnen inwoners van de gemeente Moerdijk kiezen welke soort bloemenmengsels de entrees van hun kern gaan sieren.  De site is te vinden op www.moerdijk/fleurige-entree. 

Er is keuze uit vier voorgeselecteerde mengsels. Mengsel 1 bijvoorbeeld begint met paarse grootbloemige krokussen in februari. In de loop van het voorjaar volgt muscari (blauwe druifjes), gecombineerd met witte meerbloemige botanische narcissen en een rood-witte botanische tulp met tot slot een blauwe boshyacint. Richting zomer komt camassia (indianenbloem) op, gevolgd door verschillende soorten alliums (sieruien). De mengsels zijn niet totaal verschillend van elkaar. Ze zijn zo op elkaar afgestemd dat er ongeveer elke zes weken iets anders bloeit.

Quote

De gemeente gaat letterlijk de bloemetjes buiten zetten

Désirée Brummans, Wethouder gemeente Moerdijk

Op de digitale pagina valt ook te zijn op welke plekken de bloembollen komen. 

Wethouder Désirée Brummans is enthousiast. ,,De gemeente gaat letterlijk de bloemetjes buiten zetten." Ze geeft het belang aan van de beplanting. ,,Op deze manier zorgen we ervoor dat de entrees er aantrekkelijker uitzien en bovendien zorgen we hiermee voor meer biodiversiteit. Dankzij de bloemen zijn deze bermen straks een ideaal leefgebied voor bijen, vlinders en andere insecten."

Uitslagen 

Tot 2 september is het mogelijk om een stem uit te brengen. Half september worden de uitslagen bekend gemaakt. In het najaar worden de meest gekozen mengsels geplant. Vanaf volgend voorjaar staan de geselecteerde bermen van de elf dorpen en stadjes van de gemeente Moerdijk naar verwachting tot oktober in bloei.