Volledig scherm
foto ANP

Moerdijk verwent haar mantelzorgers met heuse verwenmarkt

ZEVENBERGEN - De gemeente Moerdijk zet vanaf vrijdag een week lang mantelzorgers in het zonnetje. Hoogtepunt vormt een verwenmarkt van de gemeente en welzijnsinstelling Surplus, zaterdag in het gemeentehuis.

De ontvangst is om 13.30 uur, vanaf 14.00 zijn er workshops, spellen en kunnen bezoekers zich laten verwennen op het beautyplein. Ook is er een optreden van Ikke & IJ met '60 jaar songfestival'. De verwenmarkt, die vorig jaar driehonderd mantelzorgers trok, wordt om 17.00 uur afgesloten.

Volgens Jolande van Leest van Surplus telt de gemeente naar schatting 7.000 mantelzorgers. Vanaf vrijdag is er in elke Moerdijkse kern een activiteit voor hen. "Even de zorg vergeten, even wat leuks voor jezelf doen, dat is de opzet."

De week begint vrijdag met een bezoek aan de heemkundekring in Zevenbergen. Mantelzorgers kunen ook het zogenoemde 'Waarderingsmenu' aanvragen, een cadeaubon van 35 euro die te besteden is bij verschillende ondernemers in de gemeente Moerdijk.

Het laatste nieuws op je mobiel of tablet bekijken? Nieuws via WhatsApp ontvangen of ons volgen op Facebook? Download de apps van BN DeStem of meld je aan voor andere digitale services.