Volledig scherm
De voormalige Stephanuskerk vormt het hart van een nieuw dorpshart voor Moerdijk. Dat moet er in het voorjaar zijn. © foto Ad Goddrie

Moerdijk krijgt nieuw dorpshart, met speeltuin voor
mindervaliden

MOERDIJK - Het dorp Moerdijk krijgt een speeltuin waar ook mindervaliden terechtkunnen. Het is gelukt om de benodigde 24.500 euro bijeen te krijgen voor de aanschaf van speciale toestellen.

Dat meldt Jan Eestermans van de dorpstafel, samen met Jos Schalk en Bianca Lankhuijzen initiatiefnemer. De speelvoorziening is onderdeel van het nieuwe dorpshart bij de voormalige Stephanuskerk. Daarin komen nu ook toestellen voor rolstoelers maar bijvoorbeeld ook voor visueel gehandicapten. ,,Een uniek object voor de regio, want vergelijkbare speeltuinen liggen in Rotterdam en Oss.”

Het geld is bij elkaar gebracht met acties, giften en crowdfunding. Het licht staat op groen door het Havenbedrijf Moerdijk, Shell Moerdijk, ATM en Sivomatic: zij staan garant voor de laatste  9.000 euro.

Het nieuwe dorpshart moet er komend voorjaar zijn en bestaat verder uit een sportveld,  jeu-de-boulesbaan, picknickveld en overkapping met podium.