Hier lossen de vrachtwagens van SNB in Moerdijk slib. De slibverwerker gaat nu in samenwerking met HVC kijken of fosfaat, aluminium en ijzer teruggewonnen kunnen worden.
Volledig scherm
PREMIUM
Hier lossen de vrachtwagens van SNB in Moerdijk slib. De slibverwerker gaat nu in samenwerking met HVC kijken of fosfaat, aluminium en ijzer teruggewonnen kunnen worden. © Marcel Otterspeer

Moerdijk krijgt binnen drie tot vijf jaar mogelijk Nederlands eerste fosfaatfabriek

MOERDIJK - Blijkt komende maanden dat je uit zuiveringsslib succesvol fosfaat, aluminium en ijzer kunt terugwinnen, dan wordt waarschijnlijk in Moerdijk binnen drie tot vijf jaar een fosfaatfabriek gerealiseerd. Fosfaat is een belangrijke grondstof voor kunstmest en wordt nu gemaakt uit fosfaaterts.

  1. Etten-Leur houdt geld over uit coronapotje en gaat op zoek naar verstandige manier om dat uit te geven

    Et­ten-Leur houdt geld over uit coronapot­je en gaat op zoek naar verstandi­ge manier om dat uit te geven

    ETTEN-LEUR - Elf clubs en verenigingen in Etten-Leur hebben financiële hulp gekregen vanuit een speciale vangnetregeling. Die moest voorkomen dat clubs ten onder zouden gaan aan de financiële gevolgen van de coronamaatregelen. Maar: die elf clubs kregen samen maar een derde van het beschikbare budget. De gemeente gaat nu onderzoeken hoe zij de rest van geld verstandig kan besteden aan coronaherstel.