Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Moerdijk haakt in op landelijke Week van de Opvoeding

ZEVENBERGEN - De gemeente Moerdijk heeft van maandag 1 tot zondag 7 oktober activiteiten in het kader van de landelijke Week van de Opvoeding. Het thema is dit keer 'Opvoeden is samenspel'.

De hele week zijn er activiteiten en bijeenkomsten over opvoeden en ouderschap. De achterliggende gedachte is dat opvoeden een samenspel is tussen onder meer ouders, kinderopvang, scholen, sportverenigingen en de gemeente.

Gevarieerd

De gemeente, Centrum Jeugd en Gezin en meerMoerdijk tekenen voor de organisatie. ,,Ook dit jaar zorgen we voor een gevarieerd programma van activiteiten, workshops en bijeenkomsten waarin 'opvoeden is samenspel' centraal staat", zegt wethouder Eef Schoneveld. 

Een van de onderdelen van de week is de  benoeming van een kinderburgemeester. De basisscholen zijn gevraagd om hiervoor kandidaten aan te dragen uit de groepen 7 en 8. De kinderburgemeester bezoekt tijdens de opvoedweek een aantal activiteiten.

Buurvrouw

Op maandag 1 oktober is er vanaf 19.30 uur de theatershow 'Buurvrouw, voed je kind eens op'. Die is vanaf 19.30 uur te zien in de Moerdijkzaal van het gemeentehuis.  Hiervoor inschrijven kan via www.meermoerdijk.nl

Daar kunnen liefhebbers zich ook melden voor een lezing die Steven Pont (bekend van het tv-programma De Opvoeders) woensdag 3 oktober vanaf 19.30 uur geeft in de Moerdijkzaaal van het gemeentehuis. 

Pont geeft trainingen, lezingen en workshops over psychologie. De hoofdthema's daarbij zijn opvoeding, onderwijs en leiderschap.  

Mobiel

'Help! Mijn kind heeft een mobiel' heet de interactieve workshop die donderdag 4 oktober vanaf 19.30 uur in de Moerdijkzaal gehouden wordt. 

Emiel Meijer en Marloes Geurts-Jacobs laten zien hoe ouders om kunnen gaan met het telefoongebruik van hun kind. Inschrijven kan via www.meermoerdijk.nl

  1. ‘Vergoeding na geweld jeugdzorg is niet nodig’
    Geef uw mening

    ‘Vergoeding na geweld jeugdzorg is niet nodig’

    Het onderzoek naar geweld dat kinderen in de jeugdzorg de afgelopen decennia hebben ondergaan, deed flink wat stof opwaaien. Veel slachtoffers zijn blij met de erkenning en een deel van hen hoopt nu op een schadevergoeding vanuit het Rijk. Zij vinden alleen excuses voor het leed dat hen is aangedaan niet voldoende. Maar helpt geld die vreselijke herinneringen uit te wissen? Is het nodig overheidsgeld te reserveren om dit leed te verzachten?