Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Moerdijk haakt in op landelijke Week van de Opvoeding

ZEVENBERGEN - De gemeente Moerdijk heeft van maandag 1 tot zondag 7 oktober activiteiten in het kader van de landelijke Week van de Opvoeding. Het thema is dit keer 'Opvoeden is samenspel'.

De hele week zijn er activiteiten en bijeenkomsten over opvoeden en ouderschap. De achterliggende gedachte is dat opvoeden een samenspel is tussen onder meer ouders, kinderopvang, scholen, sportverenigingen en de gemeente.

Gevarieerd

De gemeente, Centrum Jeugd en Gezin en meerMoerdijk tekenen voor de organisatie. ,,Ook dit jaar zorgen we voor een gevarieerd programma van activiteiten, workshops en bijeenkomsten waarin 'opvoeden is samenspel' centraal staat", zegt wethouder Eef Schoneveld. 

Een van de onderdelen van de week is de  benoeming van een kinderburgemeester. De basisscholen zijn gevraagd om hiervoor kandidaten aan te dragen uit de groepen 7 en 8. De kinderburgemeester bezoekt tijdens de opvoedweek een aantal activiteiten.

Buurvrouw

Op maandag 1 oktober is er vanaf 19.30 uur de theatershow 'Buurvrouw, voed je kind eens op'. Die is vanaf 19.30 uur te zien in de Moerdijkzaal van het gemeentehuis.  Hiervoor inschrijven kan via www.meermoerdijk.nl

Daar kunnen liefhebbers zich ook melden voor een lezing die Steven Pont (bekend van het tv-programma De Opvoeders) woensdag 3 oktober vanaf 19.30 uur geeft in de Moerdijkzaaal van het gemeentehuis. 

Pont geeft trainingen, lezingen en workshops over psychologie. De hoofdthema's daarbij zijn opvoeding, onderwijs en leiderschap.  

Mobiel

'Help! Mijn kind heeft een mobiel' heet de interactieve workshop die donderdag 4 oktober vanaf 19.30 uur in de Moerdijkzaal gehouden wordt. 

Emiel Meijer en Marloes Geurts-Jacobs laten zien hoe ouders om kunnen gaan met het telefoongebruik van hun kind. Inschrijven kan via www.meermoerdijk.nl

 1. Geen drank maar drugs bij Bakkerij Rolt Deur: ‘Jeugd moet weer eerlijk geld verdienen’
  PREMIUM

  Geen drank maar drugs bij Bakkerij Rolt Deur: ‘Jeugd moet weer eerlijk geld verdienen’

  ZEVENBERGEN - ,,Aanpak van drugscriminaliteit begint thuis", dat zei chef recherche Zeeland-West-Brabant Rienk de Groot zondag tijdens de maandelijkse talkshow Bakkerij Rolt Deur in café de Bakkerij in Zevenbergen. Hij was een van de gasten die uitgenodigd was om over drugscriminaliteit in de regio te praten. Naast hem namen burgemeester Jac Klijs van de gemeente Moerdijk, hoogleraar Pieter Tops en wietdokter Wernard Bruining plaats.
 2. Voorstellingen Bontgemaauw: Plaatselijk talent scoort

  Voorstel­lin­gen Bontge­maauw: Plaatse­lijk talent scoort

  ZEVENBERGEN - Vijf voorstellingen Bontgemaauw met het pakkende thema 'Medisch Centrum Z' hebben laten zien wat een talent er rondloopt. De Zevenbergse carnavals revue - die afwisselend en met momenten sprankelend was - heeft het publiek weer laten genieten. Actuele thema's kwamen in vlot tempo langs, woordgrappen en recente gebeurtenissen passeerden de revue. Waar enkele artiesten in hun rol groeiden, wisten anderen alle dagen een hoog niveau te halen. Na zoveel voorstellingen zat er bij de cast de stemming goed in.

poll

Een haven met water is een aanwinst voor Zevenbergen en mag daarom best wat meer kosten

 • Eens (32%)
 • Oneens (68%)
3192 stemmen