Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Moerdijk haakt in op landelijke Week van de Opvoeding

ZEVENBERGEN - De gemeente Moerdijk heeft van maandag 1 tot zondag 7 oktober activiteiten in het kader van de landelijke Week van de Opvoeding. Het thema is dit keer 'Opvoeden is samenspel'.

De hele week zijn er activiteiten en bijeenkomsten over opvoeden en ouderschap. De achterliggende gedachte is dat opvoeden een samenspel is tussen onder meer ouders, kinderopvang, scholen, sportverenigingen en de gemeente.

Gevarieerd

De gemeente, Centrum Jeugd en Gezin en meerMoerdijk tekenen voor de organisatie. ,,Ook dit jaar zorgen we voor een gevarieerd programma van activiteiten, workshops en bijeenkomsten waarin 'opvoeden is samenspel' centraal staat", zegt wethouder Eef Schoneveld. 

Een van de onderdelen van de week is de  benoeming van een kinderburgemeester. De basisscholen zijn gevraagd om hiervoor kandidaten aan te dragen uit de groepen 7 en 8. De kinderburgemeester bezoekt tijdens de opvoedweek een aantal activiteiten.

Buurvrouw

Op maandag 1 oktober is er vanaf 19.30 uur de theatershow 'Buurvrouw, voed je kind eens op'. Die is vanaf 19.30 uur te zien in de Moerdijkzaal van het gemeentehuis.  Hiervoor inschrijven kan via www.meermoerdijk.nl

Daar kunnen liefhebbers zich ook melden voor een lezing die Steven Pont (bekend van het tv-programma De Opvoeders) woensdag 3 oktober vanaf 19.30 uur geeft in de Moerdijkzaaal van het gemeentehuis. 

Pont geeft trainingen, lezingen en workshops over psychologie. De hoofdthema's daarbij zijn opvoeding, onderwijs en leiderschap.  

Mobiel

'Help! Mijn kind heeft een mobiel' heet de interactieve workshop die donderdag 4 oktober vanaf 19.30 uur in de Moerdijkzaal gehouden wordt. 

Emiel Meijer en Marloes Geurts-Jacobs laten zien hoe ouders om kunnen gaan met het telefoongebruik van hun kind. Inschrijven kan via www.meermoerdijk.nl

  1. Ik shop mijn kerstinkopen lokaal
    Geef uw mening

    Ik shop mijn kerstinko­pen lokaal

    Kerst staat voor de deur, en hoewel in veel gezinnen Sinterklaas al is langs geweest, liggen er naar verwachting over ruim een week toch ook weer cadeautjes onder de kerstboom bij veel Nederlandse huishoudens. Goed nieuws voor winkeliers zou je denken, maar met de kleine middenstand gaat het helemaal niet goed. Vooral buiten de grote steden zou bij een op de drie kleinere winkeliers die bijvoorbeeld kleding, speelgoed of boeken verkopen, sprake zijn van stille armoede.

poll

Migrantenhotels voor meer dan vijfhonderd bewoners moeten we niet willen

  • Eens (92%)
  • Oneens (8%)
1573 stemmen