Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © stock.xchng

Moeite met naleven contracten: 'Voor aardappelteler is nood echt aan de man'

LANGEWEG - ,,Ik ben jarig op 21 juni. Als cadeau heb ik van mijn vrouw op 20 juni een regenton gekregen. Daar zit letterlijk nog geen druppel water in. Ik ben al 34 jaar boer en ben qua droogte en warmte dan ook wel wat gewend. Maar sinds een dag of tien moet ook ik toegeven dat dit niet meer normaal is."

Collega's die momenteel klagen over het weer zijn niets nieuws voor Adrie Bossers uit Langeweg. Hij is bestuurder van de vakgroep LTO Akkerbouw en heeft aardappeltelers opgeroepen hun afnemers te melden dat hun opbrengsten lager zijn en dat de kosten hoger zijn dan normaal. ,,Voor de telers in heel Noord-Europa is de nood nu echt aan de man."

  1. Over de vestingen, door de polders en dan de oude dorpskern bij Vestingloop Willemstad
    PREMIUM

    Over de vestingen, door de polders en dan de oude dorpskern bij Vesting­loop Willemstad

    WILLEMSTAD - ,,Zie je m'n rode gezicht? Ja, ik heb zojuist al gelopen", grijnst Jacqueline den Hollander, als ze de deur van haar woning net sluit. De Willemstadse liep de vijf kilometer van de Vestingloop. Over de vestingwallen en door de dorpskern. Waar het evenement vorig jaar nog te maken had met flink wat regen, zorgde een warm najaarszonnetje ditmaal voor verzwarende, maar tegelijkertijd toch aangename omstandigheden.