Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © stock.xchng

Moeite met naleven contracten: 'Voor aardappelteler is nood echt aan de man'

LANGEWEG - ,,Ik ben jarig op 21 juni. Als cadeau heb ik van mijn vrouw op 20 juni een regenton gekregen. Daar zit letterlijk nog geen druppel water in. Ik ben al 34 jaar boer en ben qua droogte en warmte dan ook wel wat gewend. Maar sinds een dag of tien moet ook ik toegeven dat dit niet meer normaal is."

Collega's die momenteel klagen over het weer zijn niets nieuws voor Adrie Bossers uit Langeweg. Hij is bestuurder van de vakgroep LTO Akkerbouw en heeft aardappeltelers opgeroepen hun afnemers te melden dat hun opbrengsten lager zijn en dat de kosten hoger zijn dan normaal. ,,Voor de telers in heel Noord-Europa is de nood nu echt aan de man."

  1. Wie wint de Bruidsfoto Award 2019? Dit zijn de 4 West-Brabantse genomineerden
    PREMIUM

    Wie wint de Bruidsfoto Award 2019? Dit zijn de 4 West-Brabantse genomineer­den

    OOSTERHOUT/ZUNDERT/NOORDHOEK/KLUNDERT - Bruidsreportages altijd van hetzelfde laken een pak? In elk geval niet bij de vier West-Brabantse fotografen die genomineerd zijn voor de Bruidsfoto Award 2019. Dat zijn Arjan van der Plaat (The Wedding Story) uit Noordhoek, Malou Evers uit Zundert, Moniek van Gils uit Klundert en Eva Schweizer (Vintage Fotografie) uit Oosterhout. Bij elke trouwpartij proberen zij dat ene speciale moment te vangen. Aan de hand van zes trefwoorden vertellen zij hoe zij hun werk beleven.

poll

Een haven met water is een aanwinst voor Zevenbergen en mag daarom best wat meer kosten

  • Eens (32%)
  • Oneens (68%)
3192 stemmen