Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat (VVD).
Volledig scherm
Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat (VVD). © ANP

Minister komt nu 3 februari luisteren naar de A4

HEIJNINGEN/HELWIJK - Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) komt op maandagmorgen 3 februari in Heijningen en Helwijk luisteren hoe erg het is gesteld met het lawaai van de snelweg A4/A29.

Haar bezoek stond eerder deze maand gepland maar de VVD-politica moest toen afzeggen vanwege ziekte. Ze gaat eerst naar Helwijk en daarna naar Heijningen. Van Nieuwenhuizen komt langs op uitnodiging van bewonerswerkgroepen die zich al geruime tijd hard maken voor geluidsmaatregelen.

Snelwegkabaal

Omwonenden voeren al vijf jaar strijd tegen het snelwegkabaal. Het is na het doortrekken van de A4 tussen Dinteloord en Bergen op Zoom aanmerkelijk drukker geworden. 

Rijkswaterstaat beloofde vorig jaar dat er bij Heijningen in 2021 of 2022 geluidsschermen komen. Maar volgens omwonenden worden die te laag. De verkeersprognoses voor Helwijk zijn dusdanig dat Rijkswaterstaat niet van plan is maatregelen te nemen. De gemeente Moerdijk is het daar niet mee eens. Die pleit voor de aanleg van een geluidswal en/of beplantingen.