Minister Mark Harbers (links) en Deltacommissaris Peter Glas openen de waterinlaat naast sluis de Roode Vaart nabij Moerdijk. De inlaat bezorgt de regio aanmerkelijk meer zoet water in een tijd dat droogte een steeds groter probleem vormt.
Volledig scherm
PREMIUM
Minister Mark Harbers (links) en Deltacommissaris Peter Glas openen de waterinlaat naast sluis de Roode Vaart nabij Moerdijk. De inlaat bezorgt de regio aanmerkelijk meer zoet water in een tijd dat droogte een steeds groter probleem vormt. © Pix4Profs/Marcel Otterspeer

Minister draait tweede ‘zoetwaterkraan’ voor West-Brabant open: feestje met een serieuze ondertoon

MOERDIJK - Een technisch hoogstandje verdient een feestelijke opening en daar kwam het dan ook van. ,,Maar het is door de klimaatverandering wel een feestje met een serieuze ondertoon”, aldus Kees Jan de Vet.

  1. Paul (74) radeloos als maatje Croky ervandoor vliegt: ‘Hij hield zich groot, maar was even emotioneel’
    PREMIUM

    Paul (74) radeloos als maatje Croky ervandoor vliegt: ‘Hij hield zich groot, maar was even emotioneel’

    FIJNAART/PRINSENBEEK - Een maandje geleden stalen ze nog de show in een video en een goed gelezen artikel op deze site. Donderdag was de ochtend iets minder vrolijk voor het vrolijke duo Paul Vons (74) en Croky (9). De knalgroene papegaai fladderde er op een onoplettend moment vandoor en liet zijn maatje radeloos achter. Gelukkig wisten toegesnelde paardenliefhebsters de twee snel te herenigen.