Volledig scherm
Carola Schouten (Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, viceminister-president) wordt door JannieMeeuwisse (R) van 'Vrouwen van Nu' welkom geheten op het evenement 'Lang Leve Lekker'. © Pix4Profs/ Ramon Mangold

Minister Carola Schouten in Klundert en Etten-Leur

KLUNDERT - De Statenverkiezingen zijn aanstaande, dus ook de nationale politici trekken het land in. Zaterdag was minister Carola Schouten (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) op bezoek in Klundert, bij het evenement ‘Lang Leve Lekker’. 

Tijdens Lang Leve Lekker werden verschillende kookworkshops, toespraken, proeverijen en demonstraties gegeven rond voeding en duurzaamheid. Schouten maakte een rondje langs de stands en maakte praatjes aan de tafels met bezoekers. Op het einde van het korte bezoek hield de bewindsvrouw van de ChristenUnie een korte toespraak, waarin ze inging op haar eigen boerenafkomst in Brabant. 

‘Lang Leve Lekker’ was opgezet in het kader van Internationale Vrouwendag. Schouten: ,,Ik heb zelden voor een zaal met overwegend vrouwen gesproken, meestal zijn het vooral mannen.” 

Boerderij met alleen vrouwen

Schouten groeide op op een boerderij met alleen vrouwen: haar moeder en haar zusjes. “Dat was toen al niet normaal. Kwam er bijvoorbeeld een vertegenwoordiger van veevoer langs, deed mijn moeder open. Hoorde je altijd de vraag ‘waar is de baas?’ ‘Die staat voor je’, zei mijn moeder dan. 

Bij haar afscheid van Klundert kreeg ze een goedgevulde mand met streekproducten mee. Daarna was het weer snel in de auto, richting Etten-Leur, waar ze een bezoek bracht aan het melkveebedrijf van Joris Buijs. Dit bedrijf is aangesloten bij Koeien&Kansen en werkt al jaren stapsgewijs toe naar een gesloten kringloop. Daarmee is Buijs één van de koplopers van kringlooplandbouw in Nederland.