De nieuwe hal van het gemeentehuis van Moerdijk.
Volledig scherm
De nieuwe hal van het gemeentehuis van Moerdijk. © Pix4Profs/Marcel Otterspeer

Metamorfose hal gemeentehuis bijna klaar: eigentijdser en veel sfeervoller

ZEVENBERGEN - De verbouwing van de hal van het gemeentehuis in Zevenbergen zit er bijna op. De afgelopen maanden heeft de grote centrale ruimte een ware metamorfose ondergaan.

,,We zijn in afwachting van bijvoorbeeld een informatiescherm, vitrine en meubilair”, somt een woordvoerder van de gemeente Moerdijk wat laatste zaken op die nog moeten gebeuren.

Enorme plantenbak

In het oog springen de grote ronde receptie in het midden van de hal en ook de enorme plantenbak boven de balies. De coronacrisis zit de verbouwing niet in de weg, al is het virus zeker merkbaar.  ,,We volgen de campagne van de rijksoverheid. Zo hebben we deze week bij de balies plexiglazen schermen geplaatst om zo de verspreiding van het virus te helpen voorkomen.”

Veel groen, veel hout

Het gemeentehuis aan de Pastoor van Kessellaan is ruim twintig jaar oud en is aan groot onderhoud toe. De centrale hal is als eerste aan de beurt gekomen: die is nu een sfeervoller en eigentijdser. Dat komt dus door veel groen, veel hout bij de balies, maar bijvoorbeeld ook door grote foto's van typisch Moerdijkse tafereeltjes op deuren.

Quote

Ook de trouwzaal is gereno­veerd. Daar moet nog wel nieuw meubilair komen

woordvoerder gemeente Moerdijk

Verder is het restaurant opgekapt. De politie en de boa’s hebben nu een nieuwe ruimte. ,,Ook de trouwzaal is gerenoveerd. Daar moet nog wel nieuw meubilair komen.”

Het onderhanden nemen van de hal in het gemeentehuis kost de gemeente Moerdijk 1,6 miljoen euro. Een groot deel daarvan is in de nieuwe, rubberen vloer gaan zitten. De vorige ondergrond liet los en was daardoor onveilig.

250 ambtenaren

Het gemeentehuis trekt 25.000 tot 30.000 bezoekers per jaar. Er werken ongeveer 250 ambtenaren. Zij krijgen ook nog nieuwe werkplekken. ,,Dat wordt fase twee, tenminste als de gemeenteraad daarmee instemt. We werken nu plannen uit", aldus de gemeentewoordvoerder. ,,De prachtige nieuwe hal verdient een gepaste opening. Maar we weten nog niet wanneer we dat gaan doen.”

Tijdens het werk is het gemeentehuis altijd open gebleven.