Op de nieuwe helling passen drie trailers naast elkaar. En dat is zo ver bekend een unicum in Nederland.
Volledig scherm
Op de nieuwe helling passen drie trailers naast elkaar. En dat is zo ver bekend een unicum in Nederland. © Peter Braakmann/Pix4Profs

Met drie boten tegelijk het water op, dankzij de nieuwe trailerhelling bij Ooltgensplaat

WILLEMSTAD - Duitsers, Belgen en Fransen weten hem al te vinden; de nieuwe trailerhelling bij beachresort De Banaan. Vanaf de helling, die op 25 mei officieel geopend wordt, kunnen sportvissers en andere recreanten hun boten te water laten om op het Hollandsch Diep en het Haringvliet.

De trailerhelling bij De Banaan is breed genoeg voor drie trailers tegelijk, en dat is volgens Rutger Meijer van Sportvisserij Zuidwest Nederland uniek.

Voordeel

Quote

Ik ken in Nederland geen enkele andere trailerhel­ling waar je met drie trailers tegelijker­tijd op kan

Rutger Meijer, Sportvisserij Zuidwest Nederland

,,Ik ken in ieder geval in Nederland geen enkele andere trailerhelling waar dat kan. Die breedte heeft als voordeel dat er zo min mogelijk filevorming ontstaat.”

En dat is nodig, want veel vissers willen rond dezelfde tijd het water bij Willemstad op. Dat zijn niet alleen Nederlandse vissers. Sinds de helling in maart toegankelijk werd gemaakt, heeft Meijer al vissers uit België, Frankrijk en Duitsland gespot.

,,Vissers uit binnen- en buitenland komen graag naar dit gebied om op grote roofvissen te vangen, voornamelijk snoek, baars en snoekbaars. Ze komen ook vaak speciaal om een persoonlijk record te vangen wat betreft de grootte van de vis.”

Alle kanten op

En niet alleen wat er zwemt, maakt het voor vissers de moeite waard om af te reizen, zegt Meijer. ,,Vanaf het Hollands Diep en het Haringvliet kun je natuurlijk alle kanten op. Met het hele Nederlandse benedenrivierengebied heb je hier de beschikking over een enorme hoeveelheid aan visserijwater.”

De helling kwam tot stand door een samenwerking tussen gemeente Goeree-Overflakkee, Sportvisserij Zuidwest Nederland en het Droomfonds Haringvliet met financiële ondersteuning vanuit de Nationale Postcodeloterij.

Dat de helling zonder al te veel publicitaire aandacht nu al zo populair is, bewijst volgens Meijer dat de helling een 'zinvolle investering' is geweest. ,,Dit geeft de omgeving echt een impuls op het gebied van recreatie.”

Quote

Dit geeft de omgeving echt een impuls op het gebied van recreatie

Rutger Meijer, Sportvisserij Zuidwest Nederland