Volledig scherm
Sommige inwoners van de gemeente Moerdijk onderhouden al jaren reststroken gemeentelijk groen. © dreamstime

'Mensen voelen zich voor blok gezet met besluit over wat te doen met grond gemeente'

ZEVENBERGEN - Mensen die reststroken grond van de gemeente Moerdijk in gebruik hebben voelen zich voor het blok gezet om te beslissen wat ze daarmee willen doen. Dat zegt Cees Huijssoon van Onafhankelijk Moerdijk.

Huijssoon komt met zijn opmerkingen naar aanleiding van een voorlichtingsavond die een poos geleden is gehouden voor inwoners van Zevenbergen, Langeweg en Zevenbergschenhoek. Huijssoon proefde daar ongenoegen bij inwoners die 'al tientallen jaren deze reststroken onderhouden.' 

Nota 

Hij hoorde zelfs een inwoner die het erover had een nota naar de gemeente te sturen voor het jaren plegen van gratis onderhoud.  In andere kernen van de gemeente Moerdijk worden binnenkort ook informatiebijeenkomsten gehouden over het gebruik van stroken gemeentelijke restgrond. 

Bewoners kunnen die grond kopen, huren of  in de oorspronkelijke staat teruggeven aan de gemeente. Dat laatste wordt volgens Huijssoon aangedragen als enige mogelijkheid. De hele operatie met de grondstroken is een gevolg van een besluit dat de gemeenteraad vorig jaar heeft genomen om duidelijkheid te scheppen. 

Heksenjacht

Daarbij werd aangegeven dat er geen onnodige heksenjacht mocht ontstaan en dat er zoveel mogelijk maatwerk geleverd moet worden.  Huijssoon concludeert nu dat de 'start van deze operatie niet geheel vlekkeloos verloopt' omdat zij al 'direct voor een voor hen niet acceptabele oplossing worden gesteld.'