Volledig scherm
PREMIUM
Vlnr: Carmen, Marlène Ruigrok en Menno. © Peter van Trijen/Pix4Profs

Mensen met een beperking vinden hun passie bij Marlijn Academie

LANGEWEG - Marlène Ruigrok uit Langeweg biedt mensen met een beperking een kans op een diploma. Op de Marlijn Academie kunnen ze een leerweg op mbo-niveau volgen. Momenteel zijn er zo’n 20 leerlingen. Ze werken in hun eigen tempo, maar leren wel de nodige beroepsverantwoordelijkheid.

Voor de deelnemers is het lastig een regulier BBL-diploma te halen omdat de theoretische kant hen niet ligt. Bij Triple Antonius kunnen ze een diploma op maat halen. De Marlijn Academie is een erkende mbo-instelling. Ze kunnen oefenen in de techniek, het tuinieren en het onderhouden van dieren. Passende locaties worden gekozen om de leerlingen alles wat ze geleerd hebben uit te laten voeren binnen een 'echt' bedrijf. ,,Sommigen zitten al lang thuis", licht ze toe. ,,Hier vinden ze de weg.”

  1. Schuilen in een bushokje tijdens de optocht van Snerkersdurp

    Schuilen in een bushokje tijdens de optocht van Snerkers­durp

    SNERKENSDURP - ,,We vonden dat we iets moesten gaan doen voor het carnaval hier in het dorp," zegt een van de leden van CV Bende Mal. Een grote groep carnavalsvierders die gistermiddag voor de eerst meededen aan de carnavalsoptocht van het Snerkensdurp (Zevenbergschen Hoek). ,,Daarom hebben we met vrienden en familie een groep opgericht om mee te doen aan de optocht. De kleintjes in een karretje en wij er allemaal voor, naast en erachter."