Volledig scherm
Melissen Woninginrichting © Annelies Vlaanderen

Melissen Woninginrichting in Zevenbergen stopt ermee, en dit is waarom

ZEVENBERGEN Melissen Woninginrichting gaat de 150 jaar net niet halen. De misschien wel oudste winkel van Zevenbergen houdt er uiterlijk in september mee op.

Het omvangrijke pand, dat zich uitstrekt over de nummers 44, 46 en 48 van de Molenstraat plus Nieuwe Kerkstraat 2, staat te koop. 

Volledig scherm
Opheffingsuitverkoop bij Melissen. © Annelies Vlaanderen

De opheffingsuitverkoop in de zaak die gerust een begrip in het stadje mag heten, is al bezig.  Vanaf zaterdag is eigenares Loes Melissen een weekje met vakantie, daarna is de winkel nog open 'zolang de voorraad strekt’. ,,Ik ga het liefst eind augustus dicht,  maar het kan ook september worden. Er móet een keer een eind aan komen", zegt ze. 

Quote

Ik ben 73 en wil wel eens wat meer genieten van het leven

Loes Melissen, eigenaar Melissen Woninginrichting Zevenbergen

Het besluit om de deuren te sluiten heeft ze al een jaar geleden genomen. Veel vaste klanten hebben het er moeilijk mee. ,,Ze vinden het heel erg", zegt ze. 

Zelf heeft ze ook gemengde gevoelens: ,,Enerzijds ben ik blij; ik ben 73 en wil wel eens wat meer genieten van het leven, en mijn zoon Misja neemt het niet over. Anderzijds heb ik hier met veel plezier gewerkt."

Breed assortiment

Loes kwam in 1969 in de zaak. Die werd in 1870 opgericht door de grootmoeder van haar schoonvader. Langzaam maar zeker kreeg de winkel een breed assortiment, van vloerkleden, gordijnen en tapijten tot bedden en andere meubels. De gouden tijd beleefde Melissen in de jaren ‘70.