Volledig scherm
PREMIUM
werk baan zoeken thinkstock werkzoekende uitkering uwv werkloos werklozen werkegelegheid © Fee Buurmans

Meer werk, minder uitkeringen in West-Brabant: ‘Een knappe prestatie’

ZEVENBERGEN/ETTEN-LEUR/ROOSENDAAL - Er zitten steeds minder mensen in de bijstand, maar de uitstroom gaat minder snel dan in voorgaande jaren. ,,Wie kan en wil werken, heeft door de goede economie inmiddels een baan. Voor de meeste mensen die nu nog in ons bestand zitten, is het veel moeilijker om werk te vinden”, zegt Thomas Zwiers, voorzitter van Werkplein Hart van West-Brabant.

De Moerdijkse wethouder noemt het daarom ‘een knappe prestatie’ dat het aantal bijstandsgerechtigden vorig jaar verder is afgenomen, namelijk met 1,2 procent. ,,We doen het best wel goed.”

  1. Druk? Ik laat mijn leven niet leiden door anderen
    Geef uw mening

    Druk? Ik laat mijn leven niet leiden door anderen

    Het is een van de meest voorkomende klachten van nu: het dag in, dag uit te veel ballen tegelijk moeten hooghouden. Thuis, op het werk, bij de (sport)club, op school, bij familie; veel mensen ervaren de huidige tijd alsof ze worden geleefd door hun omgeving. Het gevoel dat alles en iedereen in de nabijheid iets van je verwacht en jij je verplicht voelt die verwachting waar te maken. Het probleem speelt bij zowel jong als oud en in tal van sectoren. Hoe houd je de regie over je eigen leven?