Zicht op het terrein van de nieuwe begraafplaats  aan de Klundertseweg in Zevenbergen. Op de achtergrond een van de urnenzuilen.
Volledig scherm
Zicht op het terrein van de nieuwe begraafplaats aan de Klundertseweg in Zevenbergen. Op de achtergrond een van de urnenzuilen. © Pix4Profs/René Schotanus

Medewerker gemeente Moerdijk op non-actief vanwege enorme kostenoverschrijding aanleg begraafplaats Zevenbergen

ZEVENBERGEN - Een medewerker van de gemeente Moerdijk staat op non-actief vanwege een overschrijding van ruim 9 ton op de aanleg van de nieuwe begraafplaats in Zevenbergen. Burgemeester Jac Klijs heeft dat donderdagavond gezegd in de vergadering van de raadscommissie bestuur en middelen. 

Voor de nieuwe begraafplaats Noordtoren aan de Klundertseweg is 3,3 miljoen euro uitgetrokken, maar eerder dit jaar kwam een overschrijding van ruim 9 ton aan het licht.

Quote

Niet de verwach­ting dat gemeente ooit iets terugziet van overschrij­ding 911.000 euro

Jac Klijs, burgemeester Moerdijk

 Het college van burgemeester en wethouders stelde daarop een onderzoek in. Dat is klaar en wordt maandag met de fractievoorzitters besproken. Vooruitlopend daarop meldt Klijs dus dat er maatregelen tegen een medewerker zijn genomen. ,,Dat heeft direct met het rapport te maken.”

Raadslid Jack Lems van Onafhankelijk Moerdijk vroeg de burgemeester of de gemeente ooit nog iets terugziet van het tekort van 911.000 euro. ,,Dat is niet de verwachting”, aldus Klijs.