De eerste schooldag na een verlengde kerstvakantie is weer begonnen. Echter op het Markland College in Zevenbergen een studiedag voor de docenten, dus daar komen morgen de leerlingen pas de lokalen in. Onder andere docenten Cor van Leent en Hans Mouws deden dat op school zelf.
Volledig scherm
PREMIUM
De eerste schooldag na een verlengde kerstvakantie is weer begonnen. Echter op het Markland College in Zevenbergen een studiedag voor de docenten, dus daar komen morgen de leerlingen pas de lokalen in. Onder andere docenten Cor van Leent en Hans Mouws deden dat op school zelf. © Pix4Profs/Marcel Otterspeer

Markland start na de vakantie met een studiedag: Weer naar school en gelukkig geen thuisonderwijs

De eerste schooldag na de vakantie: normaal juist niet een moment waar halsreikend naar wordt uitgekeken. Maar dit zijn bijzondere tijd, merkt ook Richard Rovers, rector van het Markland College in Zevenbergen.

  1. Vegaburgers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesvervangers zijn wél een goede keuze?
    PREMIUM
    Koken & Eten

    Vegabur­gers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesver­van­gers zijn wél een goede keuze?

    Uit een analyse van meer dan 500 verschillende vegetarische burgers, worsten, balletjes en schnitzels uit de supermarkt blijkt dat vleesvervangers vaak te veel vet en te weinig eiwitten bevatten. Volgens TestAankoop in België zijn de meeste veggieburgers enorm bewerkt en doen ze de gezondheid van de consument meer kwaad dan goed. Hoe kies je dan de juiste vleesvervanger? En bestaan er voedzame alternatieven?