Volledig scherm
De Regenboogvlag (links) wappert op 11 oktober weer op het dak van gemeentehuis Moerdijk in Zevenbergen. © Annelies Vlaanderen

'Markland College, hijs ook de Regenboogvlag!'

ZEVENBERGEN - Mooi dat de Regenboogvlag op 11 oktober, Internationale Coming-Outdag,  weer op het dak van het gemeentehuis van Moerdijk wappert. Maar het zou nog mooier zijn als  vanaf 2019 ook scholen zoals het Markland-college in Zevenbergen z het symbool voor 'coming out'  gaan hijsen. 

Dat is het voorstel dat de politieke partij Moerdijk  Lokaal (ML) aan het college van B en W doet. Volgens ML-raadslid Pauline Joosten kan Moerdijk een voorbeeld nemen aan Goeree-Overflakkee. ,,Daar doet niet alleen de gemeente mee, maar hijsen ook scholen de vlag. Bij de politie gaat een agent van Roze in Blauw mee op pad en is er een heel programma gepland met de leerlingenraad van de middelbare school aldaar."

Quote

Het is goed om te laten zien dat het oké is in Moerdijk om lhbt'er te zijn

Pauline Joosten , Raadslid Moerdijk Lokaal

Op Coming-Outdag wordt het moment gevierd dat een lesbienne, homo,  biseksueel of transgender (LHBT) openlijk voor zijn of haar seksuele voorkeur uitkomt.

Joosten: ,,Het is goed om te laten zien dat het oké is in Moerdijk om lhbt'er te zijn."   

Volledig scherm
De Regenboogvlag wordt in Nederland gehesen door alle gemeenten.
 1. Kapitaalinjectie voor haven met water in Zevenbergen
  PREMIUM
  video

  Kapitaalin­jec­tie voor haven met water in Zevenber­gen

  ZEVENBERGEN - Het ziet er naar uit dat dit voorjaar het grote graafwerk begint in het centrum van Zevenbergen. Er liggen miljoenen euro's extra klaar om het havenkarwei vlot te trekken. De gemeente Moerdijk hoest een kleine miljoen euro meer op. ,,Een haven met water is een grote plus voor het centrum”, verdedigt wethouder Thomas Zwiers dit voorstel van het college van burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad.

poll

Een haven met water is een aanwinst voor Zevenbergen en mag daarom best wat meer kosten

 • Eens (32%)
 • Oneens (68%)
3192 stemmen