Volledig scherm
© Thinkstock

Mantelzorger krijgt er van Surplus taak bij: schoonmaken van appartement

ZEVENBERGEN - Nog geen week nadat uit onderzoek bleek dat mantelzorgers zich steeds vaker een slag in de rondte moeten werken, krijgen de mantelzorgers die bij Surplus actief zijn er nog een taak bij: het deels schoon houden van de appartementen.

Dat is een gevolg van het contract dat Surplus met schoonmaakbedrijf Hago Zorg heeft gesloten. De belangrijkste wijziging voor bewoners en hun familieleden en mantelzorgers is dat het schoonmaakbedrijf veel zaken niet meer schoonmaakt. Uit een brief die is gestuurd naar (contactpersonen van) cliënten in Zevenbergen: 'De belangrijkste wijziging is dat Hago Zorg uw persoonlijke eigendommen (fotolijstjes, beeldjes, etc) en apparatuur (televisie, computer, etc) niet schoonmaakt.

Staat uw dressoir of vensterbank vol met plantjes, fotolijstjes, etc, dan zal Hago Zorg hieromheen schoonmaken.'

Gevolgd door een tip van Surplus en Hago: 'Als u het dressoir leegmaakt een dag voordat Hago Zorg komt, dan zal het hele dressoir wel schoongemaakt worden'.

Rayonmanager Thijs van der Feen van Surplus: "We willen de kwaliteit van het huishoudelijk werk waarborgen. Tot nu toe deden we dat zelf. Maar hygiëne wordt steeds belangrijker. Daarom hebben we het uitbesteed aan een gespecialiseerd bedrijf. Het is geen bezuiniging."

Lees dinsdag meer in BN DeStem.