Volledig scherm
PREMIUM
Bij voetbalvereniging Seolto uit Zevenbergen vindt vrijdag, zaterdag en zondag een groot jeugdtoernooi plaats. Het toernooi werd afgetrapt met een wedstrijd tussen Seolto (oranje shirts) en Paris Saint Germain. © Pix4Profs/Johan Wouters

Manchester City en Paris Saint Germain blikvangers op toernooi Seolto in Zevenbergen

ZEVENBERGEN - Een helderblauw lint is op de muur geplakt. Manchester City-blauw. Op de deur staat het logo van de Engelse grootmacht en ook in de kleedkamer zelf is het logo zichtbaar. ,,Het is een simpel detail, maar die jongens vinden het fantastisch", grijnst Jeroen Snuverink van de Zevenbergse voetbalvereniging Seolto. 

Bij de voetbalvereniging wordt dit weekend de Moerdijk International Cup (MIC) georganiseerd. Naast City spelen ook Paris Saint Germain, AZ, KRC Genk, PSV, FC Nordsjaelland, NAC, Feyenoord, Sparta, KFC Turnhout, Ajax, FC Utrecht, Hammerby IF, VV Virtus en Seolto zelf mee. De professionele teams met hun onder 11 teams, de amateurs met onder 12. Voor wat tegenstand. 

  1. Over de vestingen, door de polders en dan de oude dorpskern bij Vestingloop Willemstad
    PREMIUM

    Over de vestingen, door de polders en dan de oude dorpskern bij Vesting­loop Willemstad

    WILLEMSTAD - ,,Zie je m'n rode gezicht? Ja, ik heb zojuist al gelopen", grijnst Jacqueline den Hollander, als ze de deur van haar woning net sluit. De Willemstadse liep de vijf kilometer van de Vestingloop. Over de vestingwallen en door de dorpskern. Waar het evenement vorig jaar nog te maken had met flink wat regen, zorgde een warm najaarszonnetje ditmaal voor verzwarende, maar tegelijkertijd toch aangename omstandigheden.