Volledig scherm
Het verbodsbord op de rotonde voor de afslag Zevenbergschen Hoek. Maar nog altijd rijden er veel vrachtwagens door het dorp. © Annelies Vlaanderen

‘Maatregelen tegen sluipverkeer Den Hoek werken averechts’

ZEVENBERGSCHEN HOEK - De gemeente Moerdijk gaat scherper optreden tegen het sluipverkeer in Zevenbergschen Hoek. Dat neemt weer toe. 

,,Mogelijk dat de tijd van het jaar meespeelt, het is drukker op de wegen. Daarom is aan onze boa’s gevraagd om weer extra te gaan handhaven”, zegt een gemeentewoordvoerder. In de ochtendspits geldt een inrijverbod voor verkeer dat niet in Den Hoek moet zijn.

Quote

Men zigzagt er met hoge snelheden langs, vaak zelfs aan de andere kant van de heuveltjes

Hans Visser, inwoner Zevenbergschen Hoek

Eerder dit jaar werd de reconstructie van de doorgaande route door het dorp afgerond. Volgens bewoner Hans Visser lijkt het averechts te werken. ,,Door het plaatsen van een soort snelheidsbeperkende vluchtheuveltjes is de doorrijsnelheid alleen maar hoger geworden dan lager, men zigzagt er met hoge snelheden langs, vaak zelfs aan de andere kant van de heuveltjes.”

‘Er wordt niet gehandhaafd’

Volgens hem er rijden ook veel vrachtwagens door de kern. Die mogen daar niet komen. ,,Daarop wordt niet gehandhaafd.”

In Zevenbergschen Hoek, Oudemolen en Moerdijk gaan camera's het sluipverkeer in kaart te brengen. Met behulp van de gegevens wil de gemeente een beter zicht krijgen op het probleem. De camera's zijn al opgehangen. ,,We beginnen nu en een paar weken met metingen.”

  1. Duitse natuurbeschermers boos: Nederland vist zalm weg die nu eindelijk door Haringvliet kan
    PREMIUM

    Duitse natuurbe­scher­mers boos: Nederland vist zalm weg die nu eindelijk door Haring­vliet kan

    De opening van de Haringvlietsluizen moest het sluitstuk zijn van een enorme operatie om de zalm, paling en steur weer terug te krijgen in de Europese rivieren. Maar Duitse, Zwitserse en Franse natuurorganisaties slaan vandaag in Den Haag alarm: de miljoenen zalmen die zij uitzetten in de Rijn om de visstanden te herstellen, zwemmen pal voor de dam in de netten van Nederlandse vissers.