Living in a Box in Zevenbergen wordt dit jaar een stuk intiemer

Henk den Ridder

Zevenbergen

Voor het vijfde achtereenvolgende jaar zal later deze maand in het centrum van Zevenbergen weer actie worden gevoerd om Serious Request van 3FM financieel te ondersteunen.

Op 16, 17 en 18 december staan op het oostelijk haventracé weer de tenten van Living in a Box. Het geheel wordt wat kleiner van opzet om een iets intiemere sfeer te creëren dan voorgaande jaren.

Voorgaande jaren stond er steeds een grote tent op het haventracé terwijl er meestentijds niet veel mensen is aanwezig waren. ,,Nu hebben we het glazen huis, dat in Prinsenbeek is gebruikt", zegt Patrick de Gast van de organisatie. ,,Dat meet 4 bij 6 meter. Daar komen drie punttenten van 5 bij 5 meter bij te staan. Wat kleiner, wat intiemer."

Een deel van het programma gaat zich afspelen in of bij het glazen huis op het haventracé. Andere onderdelen voltrekken zich in de cafés Proost en Bij Dennis. ,,We willen dit jaar veel meer aandacht uit laten gaan naar de scholen en de verenigingen", legt Sanne Kapitein-Rose uit.

Zo is nu al bekend dat handbalvereniging Groene Ster in actie komt, net als de Hockey Club Zevenbergen, dansstudio Tamara en SGZ Sport & Welness. Ook op het Markland College is een groot aantal leerlingen al bezig met acties voor Living in a Box.

Voorgaande jaren lukte het Living in a Box steeds om ongeveer 15.000 euro op te halen. Patrick de Gast en Sanne Kapitein hopen dat deze keer weer op te halen, maar verwachten een lagere opbrengst. ,,Daarom moeten de mensen veel plaatjes aanvragen in het glazen huis en in Proost en Bij Dennis", adviseert Sanne Kapitein. Ze denkt dat Serious Request voor enige competitie gaat zorgen nu het evenement op de Grote Markt van Breda staat.