Volledig scherm
© ED

Lintjesregen bij brandweer Moerdijk

ZEVENBERGEN - Een drukke zaterdagavond voor burgemeester Jac Klijs van Moerdijk. Hij reikte een koninklijke onderscheiding uit aan maar liefst twintig brandweervrijwilligers.

Dat gebeurde tijdens de jaarlijkse korpsavond van de brandweer Moerdijk in De Borgh in Zevenbergen. De vrijwilligers, allemaal meer dan twintig jaar in touw, werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Van de brandweerpost Fijnaart ontvingen Marco Bierkens, Adwin de Gast, Johan Kloet een lintje. Er ligt er ook een klaar voor Ad Nouwen. Hij was verhinderd en krijgt volgens Klijs de onderscheiding op een later moment.

Versierselen

Van de brandweer Klundert werden op de korpsavond Richard den Hollander, Rinus Kreeft, Jack van Leest en Arno Mulders benoemd en  van de post Moerdijk Claudi van Leest en Marcel Wervers. Verder kregen Pieter Broos  (Standdaarbuiten),  Frank van Dueren den Hollander, Henny Gerritsen, Alko Knook, René Krijgh, Jaco Oostdijk en Jeroen de Ronde (Willemstad)  en Ronald van Ardenne, Theo van Kaam en Peter van Roessel (Zevenbergen) de versierselen door Klijs opgespeld.