Volledig scherm
Fakkelen bij Shell Moerdijk gebeurt regelmatig. © archief BN DeStem

Let op, Shell Moerdijk fakkelt weer

MOERDIJK - Inwoners van de gemeente Moerdijk kunnen dezer dagen overlast krijgen vanuit Moerdijk. Shell is namelijk bezig met het opnieuw starten van een aantal fabrieken langs de waterkant. 

Dat is nodig omdat het bedrijf de afgelopen weken groot onderhoud heeft gepleegd aan de fabrieken. Nu de fabrieken weer in gebruik worden genomen, waarschuwt Shell onder meer voor geluidsoverlast.

Dat gebeurt vooral uit veiligheidsoverwegingen, meldt het bedrijf. 

Veilig en milieuvriendelijk 

Door te fakkelen krijgt de fabriek de kans weer ‘rustig’ op te starten en worden brandbare gassen veilig en milieuvriendelijk afgevoerd en verbrand. 

Tijdens de afgelopen ‘voorjaarstop’ zijn de fabrieken van Shell Moerdijk van binnen en buiten geïnspecteerd, schoongemaakt en waar mogelijk en nodig verbeterd. ,,Zo investeren we nog meer in veiligheid en efficiëntie’', aldus Shell in een verklaring.

  1. Dag van de Match in Zevenbergen: ‘werk heeft zo’n toegevoegde waarde’

    Dag van de Match in Zevenber­gen: ‘werk heeft zo’n toegevoeg­de waarde’

    ZEVENBERGEN/ROOSENDAAL - Solliciteren is voor veel mensen moeilijk, omdat ze bijvoorbeeld een grote afstand tot de arbeidsmarkt hebben. In het kader van De Dag van de Match, georganiseerd door WSP West-Brabant, werd in Hotel de Borgh in Zevenbergen een ‘prettig gesprek’ gehouden. Werkzoekenden en werkgevers gingen met elkaar in gesprek. Niet met een cv om te laten zien wat ze in huis hebben, maar door elkaar echt te leren kennen.