Volledig scherm
Fakkelen bij Shell Moerdijk gebeurt regelmatig. © archief BN DeStem

Let op, Shell Moerdijk fakkelt weer

MOERDIJK - Inwoners van de gemeente Moerdijk kunnen dezer dagen overlast krijgen vanuit Moerdijk. Shell is namelijk bezig met het opnieuw starten van een aantal fabrieken langs de waterkant. 

Dat is nodig omdat het bedrijf de afgelopen weken groot onderhoud heeft gepleegd aan de fabrieken. Nu de fabrieken weer in gebruik worden genomen, waarschuwt Shell onder meer voor geluidsoverlast.

Dat gebeurt vooral uit veiligheidsoverwegingen, meldt het bedrijf. 

Veilig en milieuvriendelijk 

Door te fakkelen krijgt de fabriek de kans weer ‘rustig’ op te starten en worden brandbare gassen veilig en milieuvriendelijk afgevoerd en verbrand. 

Tijdens de afgelopen ‘voorjaarstop’ zijn de fabrieken van Shell Moerdijk van binnen en buiten geïnspecteerd, schoongemaakt en waar mogelijk en nodig verbeterd. ,,Zo investeren we nog meer in veiligheid en efficiëntie’', aldus Shell in een verklaring.

 1. Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

  Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

  Podcasts zijn het helemaal. Ooit bedacht om bestanden op te nemen in RSS-feeds, nu niet meer weg te denken uit het medialandschap. Ze gaan over nieuws, sport, kunst&cultuur, levensvragen en zelfs tieten. Over elk denkbaar onderwerp is wel een podcast te vinden. Om je wegwijs te maken door de vele gesprekken en het oeverloze geouwehoer, hebben we een geheel willekeurige lijst gemaakt met podcasts die een link hebben met Brabant. Aanvullingen zijn welkom via dit e-mailadres.
 2. Ik ben echt klaar met dit kabinet
  Geef uw mening

  Ik ben echt klaar met dit kabinet

  Als alles volgens planning verloopt, gaan we in Nederland in maart 2021 weer naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. Dat duurt dus nog bijna anderhalf jaar. Ondertussen is wel duidelijk geworden dat heel wat mensen in dit land ontevreden zijn, boos ook. Het huidige kabinet, Rutte III, lijkt vandaag de dag vooral druk met brandjes blussen, van woedende boeren tot boze docenten. Wordt het niet tijd voor een frisse wind? Of moet kabinet Rutte III de vier jaar vol maken?