En de lekkerste bal gehakt komt uit.... Klundert.
Volledig scherm
En de lekkerste bal gehakt komt uit.... Klundert. © Keurslager Jongmans

Lekkerste gehaktbal komt uit Klundert

KLUNDERT - Keurslagerij Jongmans uit Klundert heeft dinsdagmiddag in Nieuwegein de prijs gewonnen van Lekkerste Gehaktbal 2019. 

Dit is een wedstrijd die jaarlijks georganiseerd wordt door de Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS),  de branchevereniging voor de ambachtelijke slager in Nederland.

Terwijl eigenaar Jean-Pierre Jongmans en slager Rob Antens - die al 15 jaar bij Jongmans werkt - nog bij de prijsuitreiking zijn, vertelt medewerkster Rianne de Visser hoe blij ze hier mee is.  ,,Vorig jaar hebben we ook  meegedaan, toen werden we derde. Nu is het natuurlijk supergoed dat we eerste zijn geworden. Daar ben ik hartstikke blij mee en ik denk mijn baas ook wel. Laten we hopen dat de mensen nu van heinde en verre komen om onze gehaktballen te kopen.” De felicitaties stroomden dinsdag in ieder geval meteen binnen.

‘Trots’

Quote

Wij gebruiken smaakvol vlees met daarbij niet te veel kruiden, mooi rond en goed van kleur

Rob Antens

Vanuit de auto op de terugreis naar Klundert meldt slager Antens dat voor een goede gehaktbal het belangrijk is dat er goed vlees voor wordt uitgezocht. Waarom is hij zo lekker? ,,Wij gebruiken smaakvol vlees met daarbij niet te veel kruiden, mooi rond en goed van kleur. Dat zijn de gehaktballen van Keurslagerij Jongmans uit Klundert. En wij zijn er trots op”.

De winnende gehaktballen.
Volledig scherm
De winnende gehaktballen. © Keurslager Jongmans