Gerrit Confurius was om 07.00 uur de eerste klant bij Albert Heijn in Klundert die de supermarkt een uur eerder opende voor ouderen, zwakkeren en mensen met een vitaal beroep.
Volledig scherm
PREMIUM
Gerrit Confurius was om 07.00 uur de eerste klant bij Albert Heijn in Klundert die de supermarkt een uur eerder opende voor ouderen, zwakkeren en mensen met een vitaal beroep. © Mariëtte den Engelse

Lekker vroeg boodschappen doen: deze ouderen hebben de super voor zich alleen

KLUNDERT - Gerrit Confurius (72) is deze vrijdag de allereerste klant bij de Albert Heijn in Klundert. Klokslag 07.00 uur rijdt hij met zijn elektrische scootmobiel de supermarkt binnen. Speciaal voor 60 plussers, zwakkeren en mensen die een vitaal beroep uitoefenen is de winkel een uur eerder open vanwege het coronavirus. Zij kunnen in dat uurtje veilig boodschappen doen in een goed gevulde super.

,,Een mooi gebaar van Albert Heijn”, vindt Confurius die het bericht van AH Klundert op Facebook voorbij zag komen. Maar dat het nodig is vindt hij wel erg. ,,Overal ontstaan initiatieven om mensen te helpen met bijvoorbeeld boodschappen doen. Maar de schappen zijn leeg want iedereen is aan het hamsteren. De beste hulp is niet hamsteren”, is zijn boodschap.