Volledig scherm
A16 file © Rijkswaterstaat

Lange files op A16 en A17 bij Moerdijkbrug door ongeluk, weg is weer open

BREDA - Op de A16 vlak voor de Moerdijkbrug bij Moerdijk is vrijdagavond een ongeluk gebeurd. Daardoor waren twee rijstroken afgesloten, maar die zijn inmiddels weer open. 

Door de afsluiting was er een file van 7 kilometer ontstaan en liep de vertraging op tot een uur op de A16 in de richting Breda naar Rotterdam. Die vertraging neemt nu langzaam af. 

Ook was  er een file op de A17 vanaf Zevenbergen in de richting van de Moerdijkbrug. Ook daar neemt de vertraging af. 

 1. Niemand mag ziek worden, vinden ze op basisschool Aventurijn in Standdaarbuiten
  PREMIUM
  Longread

  Niemand mag ziek worden, vinden ze op basis­school Aventurijn in Standdaar­bui­ten

  STANDDAARBUITEN - Juf Angella van groep acht ziet er pips en vermoeid uit. Alsof ze de marathon heeft gelopen, vertrouwt ze haar collega’s tussen de middag toe. Door koorts en een flinke keelontsteking moest Angella haar klas in de steek laten. Zo voelt dat bij leerkrachten. ,,Ik voelde me zó verschrikkelijk schuldig. De kinderen, de collega’s. Als je ziek wordt, zadel je de school met een hoop problemen op.”
 2. Kapitaalinjectie voor haven met water in Zevenbergen
  PREMIUM
  video

  Kapitaalin­jec­tie voor haven met water in Zevenber­gen

  ZEVENBERGEN - Het ziet er naar uit dat dit voorjaar het grote graafwerk begint in het centrum van Zevenbergen. Er liggen miljoenen euro's extra klaar om het havenkarwei vlot te trekken. De gemeente Moerdijk hoest een kleine miljoen euro meer op. ,,Een haven met water is een grote plus voor het centrum”, verdedigt wethouder Thomas Zwiers dit voorstel van het college van burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad.

poll

Een haven met water is een aanwinst voor Zevenbergen en mag daarom best wat meer kosten

 • Eens (32%)
 • Oneens (68%)
3192 stemmen