Volledig scherm
© Gerard van Offeren/Pix4Profs

Laatste zes leerlingen verlaten basisschool in Zwingelspaan

ZWINGELSPAAN - De laatste zes leerlingen van basisschool de Zwingelspaan in Zwingelspaan zijn woensadavond uitgezwaaid.

Na 166 jaar sluit de school haar deuren vanwege te laag aantal weinig leerlingen. Woensdagavond werden de zes leerlingen door de juffen Margriet en Sandra, die hen door dit laatste jaar op school hebben geloodst, een voor een in het zonnetje gezet en kregen ze een cadeautje. De leerlingen zelf hadden een fotocollage gemaakt van hun jaren op de school.

Foto’s over wat ze allemaal hadden meegemaakt. Zoals de schoolreisjes, het kamp, de allerlaatste sinterklaas en kerstviering en het laatste uitje naar Renesse. Bij alle foto’s en de verhaaltjes die ze erbij vertelde was te merken dat ze het heel goed naar hun hebben gehad op de school van Zwingelspaan.

Maar ze hebben ook bijna allemaal zin in het voortgezet onderwijs. Konrad, Sander en Joppe gaan naar de Prinsentuin in Oudenbosch. Dieke gaat naar het Markland College in Zevenbergen. Rosa die in één jaar 2 schooljaren deed gaat naar Orion College in Breda. De benjamin van de groep, de 10-jarige Richard, gaat naar groep 7 op het Kornalijn in Bergen op Zoom.

Directeur Roel Hoekman kwam in zijn woordje aan het einde van de bijeenkomst terug op het besluit om de school te sluiten. “Na 166 jaar sluit de Christelijke Basisschool Zwingelspaan definitief haar deuren,” vertelde Hoekman.

"In 2015 werd het besluit genomen om de school te sluiten. En op 1 augustus aanstaande valt definitief het doek voor de school. Dan wordt het gebouw overgedragen aan de gemeente Moerdijk.” Voor de twee leerkrachten is binnen de stichting een werkplek gevonden. Dat geldt ook voor de conciërge en de administratieve medewerkers. Directeur Hoekman is en blijft directeur van de Julianaschool in Fijnaart.