Volledig scherm
Anja Frijters bij haar knuffelkunst. Ze gaat weer exposeren op de Kunst- en Cultuurroute Moerdijk 2019. © Kunst- @ Cuituurroute Moerdijk

Kunst- en Cultuurroute Moerdijk krijgt vorm

MOERDIJK - Tijdens de Kunst & Cultuurroute Moerdijk, die van 13 tot en met 15 september plaatsvindt, zijn er dit jaar 24 locaties te bezoeken. Kunst Cultuurroute Moerdijk hing vorig jaar nog aan een zijden draadje. Inge van Rijsbergen gooide als coördinator de handdoek in de ring. Gert van der Ros nam het stokje over.

Onder de 24 locaties zijn er 23 monumenten. De organisatie bemoeit zich dit jaar met slechts vijf locaties. ,,Vorig jaar bemoeiden we ons met de kunstenaars op alle 30 locaties. Dit jaar hebben we als organisatoren maar vijf locaties onder onze hoede genomen. De overige 19 locaties hebben alles zelf geregeld met de exposanten”, legt de coördinator uit.

Expositie van studenten

Een frisse wind door zowel de exposities als de club bezoekers. Dat wil Van der Ros graag. Daarom exposeren er studenten van verschillende kunstacademies uit Rotterdam, Breda en Den Haag bij Fort Sabina. ,,We willen vernieuwen en kiezen daarom voor een leeftijdsgroep van rond de 20. Het publiek dat we willen aantrekken, laten we exposeren. Er komen dan waarschijnlijk medestudenten kijken die dan wellicht geïnspireerd worden om volgend jaar ook mee te doen.”Nieuwe kunstenaars, maar ook kunstenaars die al eerder meegedaan hebben tonen hun beste werk. Zoals Anja Frijters uit Roosendaal. Zij verrast al jaren bezoekers met haar knuffelzachte kunst en bijzondere keramiek. ,,Dit jaar heb ik 300 kobaltblauwe ritsen en dozijnen AaBe dekens waarmee ik een heel nieuw werk ga maken”, verklapt ze alvast.

De plannen voor 2020 staan al in de steiger. ,,Dan gaan we het veel breder aanpakken. Nu zijn het voornamelijk monumenten en kunst. In 2020 willen we meer culturele activiteiten aanbieden door samen te werken met andere werkgroepen binnen Cultuur Moerdijk. Denk aan concerten, bijvoorbeeld. We proberen in een afgesproken periode tegelijk evenementen te organiseren waardoor de volledige lading van ‘kunst en cultuur’ wordt gedekt. Nu is het alleen maar kunst.”