Krassen op de borst van partner Wendy

BREDA - De krassen op de borst van K-J W., die 22 september vorig jaar zijn echtgenote Wendy uit Zevenbergen zou hebben gedood, gaan een cruciale rol spelen in de rechtszaak over de dood van de vrouw. Daarom moet daarnaar meer onderzoek worden verricht, zo liet officier van justitie Hannah Huizenga gisteren weten in de rechtbank in Breda.

Volgens de man ging Wendy vreemd en kwam hij daar de avond voor de dood van Wendy achter, omdat ze met haar nieuwe vriend aan het sms'en was. Zij zou bij hem weg willen. Op zeker moment, zo luidt het verhaal van de verdachte, voelde hij de nagels van zijn echtgenote die hem zou zijn besprongen terwijl hij op bed lag. Wat er daarna is gebeurd, kan W. zich niet herinneren. Wel is duidelijk dat Wendy de ochtend erop levenloos in bed lag en dat W. krassen van nagels op zijn borst had. Onderzoek moet uitwijzen of de krassen aanvallend van aard zijn of verdedigend. Ook wordt dna onder de nagels van Wendy nog bestudeerd. 

De vrouw lijkt te zijn gewurgd. Voor dat geheugenverlies is overigens geen medische oorzaak gevonden door een psycholoog. Een neuropsycholoog zal dat nog nader onderzoeken, zo besloot de rechtbank. Omdat ook nog allerlei andere onderzoeken moeten plaatsvinden zal een vonnis tegen W. niet voor juli vallen. De man wordt verdacht van doodslag en als dat niet kan worden bewezen mishandeling met de dood tot gevolg. 

Tijdens de zitting bleek dat uit het dossier een beeld naar voren komt van een strenge man die er niet voor terugdeinst om in huis geweld te gebruiken. Keizer Nero, zou zijn bijnaam zijn. 14 maart gaat het proces verder.