De Bosselaar in Zevenbergen.
Volledig scherm
De Bosselaar in Zevenbergen. © Marcel Otterspeer

Koud! En dat blijft zwembad De Bosselaar in Zevenbergen

ZEVENBERGEN - Het water van openluchtzwembad De Bosselaar in Zevenbergen krijgt geen verwarming. Er is geen geld voor, zegt het college van B en W van de gemeente Moerdijk.

Exploitant Optisport van het zwembad had daar in november vorig jaar om gevraagd.  Raadslid Cees Huijssoon van  politieke partij Onafhankelijk Moerdijk heeft in verband hiermee eerder deze maand in een brief aan het college de aanschaf van zonnecollectoren voorgesteld.  ,,De Bosselaar is nog een van de weinige baden in ons land die als koude bak moet worden gebruikt en dit zal het bezoekersaantal zeker niet ten goede komen.”

Terugverdienen

Volgens hem zou de verwarminstallatie zich terugverdienen binnen zes tot zeven jaar. ,,In de gemeente Steenbergen zijn op een dergelijke manier inmiddels twee baden verwarmd.”

Nul op rekest

Huijssoon heeft nul op het rekest gekregen. Het college heeft hem geantwoord dat de kosten voor duurzame verwarming  minimaal 30.000 euro en  maximaal 50.000 euro zullen zijn. Dat is veel te veel, want de gemeenteraad heeft in 2015 bepaald dat het zwembad maximaal 45.000 per jaar mag kosten en daar zitten alle exploitatiekosten bij inbegrepen. 

Quote

Over een jaar loopt het contract af. Dan kunnen we er weer opnieuw naar kijken

Cees Huijssoon , raadslid Onafhankelijk Moerdijk (OM)

Huijssoon legt zich er nog niet helemaal bij neer: ,,Over een jaar loopt het contract met Optisport af. Dan kunnen we er opnieuw naar kijken.”