Volledig scherm
Brand bij bedrijf op industrieterrein Moerdijk. © Alexander Vingerhoeds/Obscura Foto

Korte tijd brand bij bedrijf op industrieterrein Moerdijk

MOERDIJK - Bij een bedrijf aan de Middenweg op industrieterrein Moerdijk heeft woensdagmiddag een brand gewoed.

Het bedrijf is ontruimd, ongeveer een twintigtal werknemers moest naar buiten. De brandweer heeft het pand geventileerd pand en controles uitgevoerd.

Wat er heeft gebrand en hoe die heeft kunnen ontstaan moet worden onderzocht.

  1. Kerken Moerdijk herdenken Reformatie: 'Maarten Luther wilde geen schisma'

    Kerken Moerdijk herdenken Reformatie: 'Maarten Luther wilde geen schisma'

    WILLEMSTAD - Het verhaal wil dat monnik, priester en professor in de Bijbelwetenschappen Maarten Luther op 31 oktober 1517 zijn 95 stellingen op de deur van de slotkerk in Wittenberg heeft gespijkerd. Daar is echter geen bewijs voor. Vast staat dat Luther op die dag zijn stellingen opstuurde naar de bisschop van Brandenburg en de aartsbisschop van Mainz. Als Luther ze op dezelfde dag zou openbaren door ze op de kerkdeuren te spijkeren zou dat van weinig respect voor zijn meerderen getuigen.
  2. West-Brabant heeft een groot tekort aan koks, schoonmakers en chauffeurs

    West-Brabant heeft een groot tekort aan koks, schoonmakers en chauffeurs

    BREDA - De krapte op de arbeidsmarkt neemt sterk toe. Dat blijkt uit cijfers van het UWV in West-Brabant. Het aantal WW-uitkeringen daalde in een jaar tijd met 17 procent. Volgens het UWV blijft de groeiende vraag naar personeel niet langer beperkt tot de ict- en technische beroepen, maar komen daar tal van andere beroepen bij. Er is ook een alsmaar grotere vraag naar hoveniers, koks, schoonmakers, horecamedewerkers, bus- en vrachtwagenchauffeurs.