Volledig scherm
© commons.wikipedia.org

Kleinzoon die oma beroofde in Klundert in hoger beroep veroordeeld tot 40 maanden cel

KLUNDERT - De man die in 2014 zijn destijds 77-jarige oma overviel en beroofde, is in hoger beroep veroordeeld tot een gevangenisstraf van 40 maanden. Eerder werd de man, die samen met zijn tweelingbroer het strafbare feit had gepleegd, veroordeeld tot 30 maanden. In hoger beroep zijn daar tien maanden bij gekomen. Slechts één van de twee broers ging in hoger beroep.

Volgens het hof hadden de tweelingbroers afgesproken om samen hun oma, bij wie zij inwoonden, te beroven. De verdachte, het brein achter de overval, liet zich door zijn broer vastbinden om een alibi te hebben. Toen de oma de keuken in kwam, werd zij door de broer overvallen en beroofd. Hij ging er vandoor met haar bankpas en pincode.

De verdachte verklaarde echter dat hij werd overmeesterd en vastgebonden en dat hij niets met de beroving te maken heeft. Het hof gelooft daar niets van. De tweelingbroer van de verdachte heeft zich namelijk bij de politie gemeld en een belastende verklaring voor de twee afgelegd. Daarnaast bleek uit onderzoek dat de broers die dag bijna 30 keer telefonisch contact hadden, terwijl zij elkaar normaal gesproken nauwelijks belden. Verder is alleen de oma gewond geraakt, de verdachte bleef ongedeerd. Dit alles wijst volgens het hof uit dat de verklaring van de broer de juiste is.

De verdachte heeft tot op de dag van vandaag geen verantwoordelijkheid genomen voor zijn aandeel in de overval. Het hof vindt mede daardoor dat een hogere straf gerechtvaardigd is, dan de straf die door de rechtbank is opgelegd. De straf van 40 maanden komt overeen met de eis van het OM.