Een kraam met voedsel mag wel, een kraam met kleding mag niet. Dat moet anders, vindt burgemeester Jac Klijs van Moerdijk. (Foto voorjaar 2020)
Volledig scherm
PREMIUM
Een kraam met voedsel mag wel, een kraam met kleding mag niet. Dat moet anders, vindt burgemeester Jac Klijs van Moerdijk. (Foto voorjaar 2020) © Pix4Profs/Marcel Otterspeer

Kledingkraam moet terug weekmarkt op, vindt burgemeester Klijs: ‘Gevoel dat groep vergeten is’

ZEVENBERGEN - Op weekmarkten moeten snel weer non-foodartikelen te verkrijgen zijn. Dat vindt burgemeester Jac Klijs van Moerdijk, die minister Ferdinand Grapperhaus vraagt daar werk van te maken. Martie Bleeker van de Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel (CVAH) juicht het initiatief toe. ,,Het is te zot voor woorden dat deze kramen nog niet op de markt mogen staan.”

  1. Coronacrisis houdt weekmarkten onder vleugels gemeente: ‘Niet het juiste moment voor verzelfstandiging’

    Coronacri­sis houdt weekmark­ten onder vleugels gemeente: ‘Niet het juiste moment voor verzelf­stan­di­ging’

    ZEVENBERGEN - De weekmarkten in Zevenbergen, Klundert, Fijnaart en Willemstad komen niet op eigen benen te staan. Het is door de coronacrisis niet het juiste moment om de verzelfstandiging door te zetten. ,,Op dit moment zijn ondernemers gericht op de korte termijn en dat is begrijpelijk”, schrijft het college van burgemeester en wethouders in een brief aan de gemeenteraad van Moerdijk.