Volledig scherm
© Thinkstock

Klachten over verkeersellende in Zevenbergschen Hoek

ZEVENBERGSCHEN HOEK - De verkeersoverlast in Zevenbergschen Hoek is ondanks reconstructies en andere maatregelen nog steeds zo groot, dat de gemeente Moerdijk rap in actie moet komen. "Het is vooral 's morgens absurd druk.

Het dorp klaagt steen en been en er gaan zelfs geluiden op om op een ochtend met auto's de weg te blokkeren. Dat er snel iets moet gebeuren, moge duidelijk zijn", schrijft VVD-raadslid Remco Heus in een brief aan het Moerdijkse college van burgemeester en wethouders.

Het verkeersleed is er nog in volle omvang, zegt ook Piet Hermus van de dorpsraad: "Eén grote lange file op de provinciale weg, alle polderwegen die als sluiproute worden gebruikt. Iedereen heeft er last van. Niet alleen Den Hoek, ook Langeweg en andere plaatsen in de buurt."

De verkeersoverlast in Den Hoek speelt al vele jaren. Onlangs trof de gemeente Moerdijk tal van maatregelen. De Gelderseweg en De Vlijt zijn gereconstrueerd, op de Driehoefijzersstraat – Hoofdstraat staat dat nog te gebeuren. Er kwam een inrijverbod voor vrachtwagens, een deel van de dorpskern is 30 kilometerzone. "Het vrachtwagenverbod, dat toch al enige maanden van kracht is, wordt nog dagelijks veelvuldig genegeerd, zowel door buitenlandse als Nederlandse vrachtwagenchauffeurs", constateert Heus. "En helaas is de dagelijkse realiteit dat er in de 30 kilometerzone structureel en significant te hard wordt gereden."