Volledig scherm

Kindervakantiedansweek Zevenbergen voorziet in behoefte.

ZEVENBERGEN – “Hoe vind je mijn tattoo? Vraagt de 6 jarige Onno, met op zijn hoofd een fraaie punthoed. “Ik ben straks de tovenaar”. Onno is één van de 40 kinderen die afgelopen week meededen aan de Kindervakantiedansweek van Tamara Heeren.

Vijf dagen lang, dansen, knutselen, bingo spelen, spelletjes doen, pannenkoeken eten en vooral veel plezier hebben. Ongeveer de helft van de kinderen krijgt heel het jaar al dans en balletles bij Balletstudio Tamara. De andere helft zijn vriendjes en vriendinnetjes die het ook leuk vinden de eerste week van de zomervakantie lekker bezig te zijn.

“Dit is het vierde jaar dat we samen met vrijwilligers een kindervakantiedansweek houden. De kinderen hebben zelf hun danskleding gemaakt. Heel simpel een vuilniszak die iedereen op zijn eigen manier kon versieren”. Een kijkje achter de schermen in de ruime balletstudio aan de Industrieweg leert dat de kinderen zich creatief hebben kunnen uitleven.

Zo zijn er ook nog poppenkastpoppen gemaakt van pollepels en is het schminken met glitter en het aanbrengen van ‘echte’ tattoos een geliefde bezigheid de laatste dag. Als slot is er een dansoptreden waar veel ouders en grootouders komen kijken. “Dit voorziet echt in een behoefte”, stelt een trots kijkende ouder, “mijn dochter is al voor de het vierde jaar geweest en kijkt er altijd naar uit. Hopelijk is het volgende week warm weer, dan kunnen we naar het zwembad”.

Volledig scherm