Volledig scherm
Wisseling van de wacht bij kinderboerderij De Dierenploeg. Peer Cox (R) neemt het stokje over van Frans van Kouwen. © Pix4Profs/René Schotanus

Kinderboerderij in Zevenbergen heeft nieuwe interim-voorzitter

ZEVENBERGEN - ,,Na vijfentwintig jaar voorzitterschap is het mooi geweest", vertelt Frans van Kouwen, voorzitter-af van kinderboerderij De Dierenploeg in Zevenbergen. 

,,Daarom geef ik graag het stokje over aan mijn interim-opvolger Peer Cox. Hij is vanaf nu voorzitter van onze mooie kinderboerderij, maar dus wel op interim-basis. We blijven op zoek naar een vaste voorzitter."

Reilen en zeilen

Van Kouwen legt uit dat na een zoektocht voor zijn opvolging, de juiste kandidaat nog niet gevonden is. ,,We hadden iemand op het oog, maar het bleek niet de juiste match. Ik begin leeg te raken, en aangezien Peer ook al bijna vijfentwintig jaar als voorzitter van het Milieu Educatief Centrum nauw betrokken is bij de kinderboerderij, is hij de juiste persoon om voorlopig de voorzittersrol van mij over te nemen. Hij kent het reilen en zeilen bij De Dierenploeg en ik blijf als bestuurslid op de achtergrond zeker betrokken."

Duurzaamheidsprojecten

Cox gaat het voorzitterschap invullen naast zijn baan. ,,Daarom is het voor mij belangrijk dat ik terug kan vallen op het bestuur. Waar ik me vooral hard voor ga maken, zijn de duurzaamheidsprojecten." 

Quote

Waar ik me vooral hard voor ga maken, zijn de duurzaam­heids­pro­jec­ten

Peer Cox, Interim-voorzitter

Als voorbeeld noemt hij het project 'Klimaatbestendig en waterbewust'. ,,Dat loopt al geruime tijd en we hebben inmiddels een aantal zaken kunnen realiseren, maar er moet nog veel gebeuren. Daar ga ik dus mee aan de slag.”

Prominentere rol

Beide heren zien graag dat de kinderboerderij, en het hieraan gekoppelde Milieu Educatief Centrum, een prominentere rol krijgen binnen de hele leefomgeving. ,,Daar doen we al hard ons best voor, en dat blijven we doen, door constant de verbinding te zoeken met andere organisaties en verenigingen", zegt Cox daarover.