Kerstdiner voor eenzamen in d'Engelenburgh in Fijnaart
Volledig scherm
Kerstdiner voor eenzamen in d'Engelenburgh in Fijnaart © Streetview

Kerstdiner voor eenzamen in d'Engelenburgh in Fijnaart

FIJNAART - Een prachtig gedekte tafel, een vier meter hoge kerstboom, een knapperig haardvuur en een heerlijk vijf gangen diner werd de twaalf gasten van d'Engelenburgh in Fijnaart tweede kerstdag aangeboden. Al drie jaar kunnen mensen die alleen zijn of het gewoon fijn vinden om in een groter gezelschap samen te eten met kerstmis terecht in d'Engelenburgh van Marcel en Ellen Deelen. 

De prachtige oude pastorie in Fijnaart leent zich uitstekend voor dit soort activiteiten. Terwijl de gasten in de zitkamer genieten van een hapje en een drankje en elkaars gezelschap wordt er in de keuken door Ellen Deelen en het bevriende echtpaar Hendrina en Wim Veldhuyzen hard gewerkt aan het diner. "Ik ben gistermiddag, nadat de kinderen wegwaren, begonnen met de voorbereidingen, vertelt Ellen Deelen terwijl ze een heerlijk spinazieschotel aan het maken is. "Het is veel werk maar ik doen het met heel veel plezier."

Het gezelschap dat aan het diner deelneemt komt voornamelijk uit de regio. Winnie Cornelis uit Fijnaart houdt eigenlijk niet zo van kerstmis. "Ik heb er niets mee, maar dit vind ik heerlijk. Het is iedere keer weer een verrassing wie er allemaal zullen zijn. De sfeer is goed en het eten is heerlijk." Drie dames uit Roosendaal zijn naar d' Engelenburgh gekomen op aanraden van een van hen. "Zij is vorig jaar hier geweest en vond het zo gezellig en het eten zo lekker," vertelt Gabie Neelen, "dat ze ons vroeg om dit jaar mee te gaan." Terwijl de gasten aan de prachtig gedekte tafel genieten van het vijf gangen diner, wordt de sfeer verhoogt door het pianospel van Wim Veldhuyzen.