Volledig scherm
De voormalige rooms-katholieke kerk aan de Landpoortstraat in Willemstad. © foto Ad Goddrie

Kerk in bezit, maar nu nog een mooie invulling

WILLEMSTAD - ,,Een ding is zeker en dat is dat ik het gebouw niet doorverkoop”, zegt Goof Rijndorp, sinds kort eigenaar van de voormalige rooms-katholieke kerk aan de Landpoortstraat in Willemstad.

Quote

Een ding is zeker en dat is dat ik het gebouw niet doorver­koop

Goof Rijndorp, eigenaar kerkgebouw

Ook de ervoor gelegen pastorie kwam in zijn bezit, maar dat pand heeft hij inmiddels doorverkocht. Voor de kerk zoekt Rijndorp naarstig naar een mooie invulling. ,,En dat is niet zo makkelijk. Er ligt een kettingbeding op voor hergebruik van het bisdom Breda en er rust een maatschappelijk bestemming op van de gemeente Moerdijk.”

Rijndorp, die mede-eigenaar is van hoveniersbedrijf Bras in Fijnaart, woont in een huis achter het kerkgebouw. Hij kocht onder meer ook een ruimte die tegen de kerk aanligt en een tuin met een zwembad. Hij wil er gaan aanbouwen.

Wat er met de kerk staat te gebeuren, weet hij dus nog niet. In het verleden waren er plannen voor de realisatie van een kleinschalig zorghotel voor ALS-patiënten en hun familieleden, maar die werden afgeblazen. ,,Misschien is iets in die richting mogelijk”, zegt Rijndorp.

  1. Druk? Ik laat mijn leven niet leiden door anderen
    Geef uw mening

    Druk? Ik laat mijn leven niet leiden door anderen

    Het is een van de meest voorkomende klachten van nu: het dag in, dag uit te veel ballen tegelijk moeten hooghouden. Thuis, op het werk, bij de (sport)club, op school, bij familie; veel mensen ervaren de huidige tijd alsof ze worden geleefd door hun omgeving. Het gevoel dat alles en iedereen in de nabijheid iets van je verwacht en jij je verplicht voelt die verwachting waar te maken. Het probleem speelt bij zowel jong als oud en in tal van sectoren. Hoe houd je de regie over je eigen leven?