Volledig scherm
Frank Kastelein: "Ik ben zelf nooit naar de rechter gegaan. Maar ja, als je aangevallen wordt, verdedig je je." foto marcel otterspeer/pix4profs

Kastelein poogt op fort De Hel te blijven

HELWIJK - Frank Kastelein van de stichting Vrienden van fort De Hel wil dat de gemeenteraad van Moerdijk zich alsnog buigt over de nabije toekomst van het fort in Helwijk.

Dat heeft hij in een brief aan de raadsgriffie gevraagd.

Kasteleins uiteindelijke doel is dat hij op fort De Hel kan blijven. "Op 30 november moet ik er weg zijn. Het fort komt dan leeg te staan en het zal verloederen. We willen kijken of we alsnog op het fort kunnen blijven."

In september diende Kastelein een burgerinitiatief in. Hij had voldoende handtekeningen verzameld om het onderwerp op de agenda van de gemeenteraad te krijgen.

Maar de griffie, die de gemeenteraad ondersteunt, wilde er toen niet aan. Bij het gerechtshof in Den Bosch liep toen nog een hoger beroep tegen de uitspraak van de rechter; die bepaalde eerder dat de gemeente de huurovereenkomst mag opzeggen. Het hof bevestigde die uitspraak vorige maand. Nu de zaak bij het gerechtshof is afgehandeld, vindt Kastelein dat de raad zich alsnog over het fort moet buigen.