Volledig scherm
Liefhebbers konden ook een parcours rijden met een Segway. © Rotary Zevenbergen

Kartdag voor het goede doel van Rotary Zevenbergen is dit keer goed voor opbrengst van 14 mille

DORDRECHT - De traditionele kartdag van de Rotary Zevenbergen heeft zaterdag in Dordrecht geresulteerd in een opbrengst van 14.000 euro. Dat geld gaat naar goede doelen. 

De dag is destijds opgezet als een kartdag voor bedrijventeams. Inmiddels is het een familiedag, waar dit keer zo'n tweehonderd mensen aan meegedaan hebben. Bij het karten bonden 30 bedrijventeams de onderlinge strijd aan. Daar ging Quadrant architecten uiteindelijk aan de haal met de eerste prijs.   

Voor kinderen was er dit keer ook een kartcompetitie. Bovendien konden zij racen op een supergrote speelgoed racebaan. Ook kon er een parcours gereden worden op een Segway en er was lasergamen. 

Bij het verdelen van de opbrengst gaat er ieder jaar 1.000 euro naar een doel dat de deelnemers zelf kiezen. Dit jaar is dat de Vereniging van ouders kinderen met kanker. De resterende 13 mille wordt gebruikt voor een geheel verzorgde dagtocht op de Biesbosch voor 250 West-Brabantse ouderen.  

 1. Koddige voorstelling ‘Selma Ann Louis’ van Tejatergroep Snippers in
  PREMIUM
  recensie

  Koddige voorstel­ling ‘Selma Ann Louis’ van Tejater­groep Snippers in

  ZEVENBERGEN - In de aankondiging wordt de nieuwe productie Selma Ann Louis van Tejatergroep Snippers ‘het roadmovietheaterspektakel’ genoemd. Zo'n ondertitel is typerend voor deze theatergroep, die de laatste jaren bezig is allerlei vormen van theater te spelen. Verteltheater, de komedie, drama, familievoorstellingen en open luchttheater, ze behoren allemaal tot het repertoire van deze groep.
 2. Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

  Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

  Podcasts zijn het helemaal. Ooit bedacht om bestanden op te nemen in RSS-feeds, nu niet meer weg te denken uit het medialandschap. Ze gaan over nieuws, sport, kunst&cultuur, levensvragen en zelfs tieten. Over elk denkbaar onderwerp is wel een podcast te vinden. Om je wegwijs te maken door de vele gesprekken en het oeverloze geouwehoer, hebben we een geheel willekeurige lijst gemaakt met podcasts die een link hebben met Brabant. Aanvullingen zijn welkom via dit e-mailadres.
 3. Ik ben echt klaar met dit kabinet
  Geef uw mening

  Ik ben echt klaar met dit kabinet

  Als alles volgens planning verloopt, gaan we in Nederland in maart 2021 weer naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. Dat duurt dus nog bijna anderhalf jaar. Ondertussen is wel duidelijk geworden dat heel wat mensen in dit land ontevreden zijn, boos ook. Het huidige kabinet, Rutte III, lijkt vandaag de dag vooral druk met brandjes blussen, van woedende boeren tot boze docenten. Wordt het niet tijd voor een frisse wind? Of moet kabinet Rutte III de vier jaar vol maken?