Volledig scherm
© Marcel Otterspeer / Pix4Profs

Karateleraar en Viva-blogster schrijft boek: 'Toen ik eindelijk durfde'

ZEVENBERGEN - Chantal Straver (1986) trainster bij Karate Moerdijk heeft een boek geschreven: ‘Toen ik eindelijk durfde’. Het boek is gebaseerd op de blog die ze jarenlang schreef voor Viva. Ze is mede oprichter van Karate Moerdijk de karateschool die onder meer lessen geeft in Zevenbergen en Willemstad.

In haar boek schrijft ze openhartig over het mislopen van haar huwelijk, het zich steeds ongelukkiger voelen en het uiteindelijk omzetten van de knop.

Tijdens de woensdagavond training in de Kristal draagt Sensei Chantal aan de jonge karateka’s over wat ze afgelopen jaren zelf geleerd heeft. De leerlingen hangen aan haar lippen. “We proberen tijdens de lessen plezier en discipline te combineren. Hard trainen, doorzetten, inzetten voor mezelf en anderen, sportief èn dapper kunnen zijn op de momenten die er toedoen”. Trouw blijven aan zichzelf blijkt in de zoektocht haar belangrijkste troef.

24 juni presenteert Chantal haar boek bij Hogeschool Inholland in Rotterdam. Adres: Posthumalaan 90, 3072 Rotterdam. Wie er naar toe wil kan zich aanmelden via www.facebook.com/chantalsblog.

Zaterdag 25 juni zit de schrijfster aan tafel bij Toine Rongen in de Bakkerij Rolt Deur, dat i.v.m. het Zomerfestival van de Notenkrakers op zondag, op zaterdag wordt gehouden.