Volledig scherm
© Foto: ANP

Kan de windtrechter Moerdijkse bonje oplossen?

windmolensMOERDIJK - Het vinden van geschikte plaatsen voor het opwekken van windenergie is voor de gemeente Moerdijk in de afgelopen jaren een hels karwei geweest. Is de windtrechter de oplossing?

Windmolens roepen veel weerstand op, bleek onlangs nog bij het windpark van Nuon bij Klundert. Tegelijkertijd heeft de gemeente nu eenmaal een verplichting naar de provincie toe qua het opwekken van windenergie.

De Invelox windtrechter zou weleens een alternatief kunnen zijn waarmee iedereen kan leven. Deze buis wordt momenteel getest in Spijkenisse, dat daarmee de Europese primeur heeft. De windstroom komt via de brede uiteinden het apparaat in, wordt versneld door de versmalling halverwege en met een generator die hierop is aangesloten, wordt de stroom opgewekt.

Deze ontwikkelingen zijn bij raadslid Pauline Joosten van de fractie van Moerdijk Lokaal ook opgevallen. Zij vraagt in een brief of het niet mogelijk is om de windtrechters uiteindelijk ook in Moerdijk te plaatsen en noemt daarbij de terreinen van het havenbedrijf en het Logistiek Park Moerdijk als mogelijke locaties.

  1. Weg moet paar keer open voor vernieuwen waterleiding Klundert

    Weg moet paar keer open voor vernieuwen waterleiding Klundert

    KLUNDERT - Het vernieuwen van de waterleidingen in en rondom Klundert is in volle gang. Aan de leidingen van de Nieuwendijk (fase 1) en de huisnummers 1 t/m 11 van de Zevenbergseweg (fase 2) wordt dagelijks van 7.30 tot 17.00 uur gewerkt. De werkzaamheden aan de leidingen van de huisnummers 25 t/m 30 (fase 4) starten 16 oktober en aan de nummers 13 t/m 22 (fase 3) wordt vanaf begin november gewerkt. De fases 1, 2 en 4 worden door aannemersbedrijf Van Vulpen uitgevoerd, fase 3 door Brabant Water.