Volledig scherm
Loes van Rijckvorsel kan niet meer in de trein met haar rolstoel, en is daardoor een boel zelfstandigheid kwijt. Het perron van onder andere station Oudenbosch is met de meeste huidige treinen te laag.

Kamervragen PvdA over (on)toegankelijkheid NS-stations Zevenbergen en Lage Zwaluwe

ZEVENBERGEN - Waarom is de toegankelijkheid voor mindervaliden op de NS-stations Zevenbergen en Lage Zwaluwe verslechterd? Dat wil de Tweede Kamerfractie van de PvdA weten van staatssecretaris Sharon Dijksma van Infrastructuur en Milieu.

Sinds de invoering van de nieuwe dienstregeling van de NS in december rijden langs deze twee stations geen sprinters meer die beschikken over een uitschuifbare treeplank, maar oudere treinstellen. Rolstoelers kunnen daarom niet zelfstandig in en uit de trein komen. Op deze stations kan ook geen hulp worden aangevraagd.

Kamerleden Marith Volp en Duco Hoogland willen weten welke NS-stations in ons land hier nog meer mee te stellen hebben en welke stations er juist op vooruit zijn gegaan. Ze vragen Dijksma daarnaast op welke wijze de reisinformatie rond de toegankelijkheid van treinen voor rolstoelgebruikers is geregeld.

De verminderde bereikbaarheid leidde eerder al tot vragen in de Moerdijkse gemeenteraad en Provinciale Staten. Het college van burgemeester en wethouders van Moerdijk heeft de NS dringend verzocht de situatie op de stations snel te verbeteren.