Volledig scherm
Skaters in Zevenbergen © Pix4Profs/Marcel Otterspeer

Jongeren gaan zelf geld ophalen voor nieuwe skatebaan in Zevenbergen

ZEVENBERGEN - Veel diversiteit aan obstakels, dat is de wens van de skaters die hun skills & tricks vertonen in het skatepark aan de Kristallaan in Zevenbergen.

Het huidige skatepark is ruim veertien jaar oud en hoognodig aan renovatie toe. ,,De gemeente Moerdijk stelt hiervoor geld beschikbaar, maar dat is bij lange na niet genoeg om aan de wensen van de skaters tegemoet te komen", vertelt jongerenwerker Dirk Leijten van Meer Moerdijk.

Collecte

Daarom gaan de jongerenwerkers van Meer Moerdijk met een aantal skaters collecteren voor het Oranjefonds. Bij deze collecte gaat altijd de helft van de opbrengst naar het Oranjefonds zelf en mag de andere helft vrij besteed worden aan de eigen organisatie, in dit geval het skatepark.

Quote

Er was vorig jaar commotie in verband met seks en softdrugs, maar dat was echt zwaar overtrok­ken

Dirk Leijten , jongerenwerker

Vorig jaar stuurden raadslid Murat Tolu en burgerlid Jeffrey Kouters van de politieke partij Onafhankelijk Moerdijk nog een brief naar het college van B en W over het skatepark. Daarin schreven ze dat zij signalen hadden gekregen dat er niet veel meer deugt van het park.

Die brief heeft gehoor gekregen, want de gemeente wil meebetalen aan renovatie. ,,Maar dat geld is dus niet genoeg voor wat wij voor ogen hebben voor het skatepark", vult Leijten aan. ,,Er is vorig jaar ook wat commotie geweest over het skatepark in verband met seks en softdrugs, maar dat was echt zwaar overtrokken", zegt Leijten.

Veilig

,,We willen er voor zorgen dat er weer een veilig skatepark komt voor alle jeugd, waar iedereen graag rondhangt. Dat het een ontmoetingsplek is en blijft, dat is vanzelfsprekend, maar het moet toch vooral een plek zijn waar skaters goed uit de voeten kunnen."

Dat laatste is nu niet geval, want volgens Leijten komen de echte skaters nu juist niet naar het skatepark vanwege de huidige staat. Leijten is in gesprek gegaan met de skaters over hun wensen voor het skatepark. Daar kwamen de extra obstakels uit.

Deze wensen zijn vervolgens voorgelegd aan het bedrijf Nine Yards uit Breda, dat gespecialiseerd is in het aanleggen van skateparken. ,,We willen een realistische en duurzame invulling geven aan het skatepark. Het skatepark zal de huidige afmetingen behouden, maar die extra obstakels zijn duur. Alle kleine beetjes helpen, dus met alle mogelijke sponsoring zij wij blij."

Quote

Het skatepark zal de huidige afmetingen behouden, maar die extra obstakels zijn duur

Dirk Leijten , jongerenwerker